Seyahat aktiviteleri platformu Klook, 200 milyon dolar yatırım aldı

Hong Kong merkezli Klook, E serisi yatırım turunda 200 milyon dolarlık önemli bir yatırım aldı.
Seyahat aktiviteleri platformu Klook, 200 milyon dolar yatırım aldı

Temelde seyahat aktiviteleri platformu olarak hizmet veren bir girişim olan Klook, yeni bir haber ile karşımıza çıktı. Paylaşılan bilgilere göre Hong Kong merkezli Klook, E serisi yatırım turunda 200 milyon dolarlık önemli bir yatırım aldı.

200 milyon dolarlık E serisi yatırım turu Aspex Management liderliğinde gerçekleşti. Aspex Management'ın haricinde 200 milyon dolarlık yatırım turuna, Sequoia Capital China, Softbank Vision Fund 1, Matrix Partners China, Boyu Capital ve yeni yatırımcılar da katıldı.

Bernie Xiaokang Xiong, Eric Gnock Fah ve Ethan Lin tarafından 2014 yılında kurulan Klook'un aldığı 200 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte bugüne kadar aldığı toplam yatırımı 720 milyon dolara çıkardığını da belirtelim. Şirketin güncel değerlemesi ile ilgili ise herhangi bir bilgi bulunmuyor. Hatırlatmak gerekirse Klook'un değerlemesi 2018 yılında 1 milyar dolara ulaşmıştı.

Çoğunlukla Asya merkezli kullanıcılarının denizaşırı noktalarda etkinlik rezervasyonu yapmalarını sağlayan bir girişim olan Klook, Corona virüs salgını ve seyahat kısıtlamaları nedeniyle zor günler geçirdi.

Bu nedenle yerel pazar için bir ürün geliştiren Klook, Asya bölgesinde kullanılmak üzere biletleme, dağıtım, envanter yönetimi ve pazarlamaya odaklanan bir yazılım sunmaya başladı. Şu an 2 bin 500'ü aşkın firma tarafından kullanılan Klook'un SaaS çözümü alınan yeni yatırım ile birlikte geliştirilmeye devam edecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.