ikas'ın 2021 hedefi, yurt dışında 5 bin yeni müşteri kazanmak

Geçen sene her ay yüzde 20 büyüyen ve istihdamını 2 buçuk kat arttıran ikas, Müşteri sayısı 5 katına yükseltti.
ikas'ın 2021 hedefi, yurt dışında 5 bin yeni müşteri kazanmak

2018 yılının Ocak ayında Mustafa Namoğlu tarafından kurulan ikas, Webrazzi Ödülleri'nde Yılın SaaS Girişimi kategorisinde ilk üçe girdi. (Burak Doma ve Levent Tahmiscioğlu'nun sonradan ortak olarak katıldığını da ekleyelim.) KOBİ’ler için tasarlanmış bulut tabanlı mağazacılık otomasyonu ve POS yazılımı olarak hizmet veren şirket, geçen sene her ay yüzde 20 büyüdü. İstihdam kapasitesini 2 buçuk kat arttırdı Müşteri sayısı 5 katına yükselirken, MRR yani aylık sürekli gelirini 8 kat büyüttü.

Şirketin kurucu ortağı ve CEO'su Mustafa Namoğlu konuyla ilgili şöyle konuşuyor: "Bu ödülü almak önemliydi. Ama biz birincilik dışında hiçbir şeye başarı/kazanım olarak bakmıyoruz. Bizi aday gösterip, üçüncü yapmak sevenler teveccühü. Belki onu bile hak etmiyoruz. Çünkü daha yeni başlıyoruz."

Ağustos ayındaki değerlemesi 45 milyon lira

Salgında işlerinin olumlu yönde etkilediğini belirten girişimci, "Bu dönemi avantajımıza çevirdik diyebilirim. Ama salgının getirdiği tedirginlik v fokuslanamama hali bizi zorlamadı değil" diye konuşuyor. Satış ve POS, Ürün Yönetimi, Mağaza Yönetimi, Müşteri, Çoklu Şube, Raporlar, Donanım ve Platform gibi konularda KOBİ'lere yardımcı olan ikas, işletmelerin dijital dönüşümlerini gerçekleştirmelerine aracılık etmeyi hedefliyor. Şirketin geçen Ağustos ayında 45 milyon lira değerleme ile QNBEYOND Ventures'tan yatırım aldığını hatırlatalım

Ikas'ın bu sene için hedefleri büyük. Ikas olarak öncelikle Türkiye’deki en önemli teknoloji şirketlerinden biri haline gelmek, sonra EMEA bölgesinin lideri olmak istiyor. Amaçları, yeni nesil girişimciler için yaptıkları yeni ürünü "global e-ticaret altyapısını" lanse etmek... Buna paralel olarak  yurt dışında 5 bin yeni müşteri kazanmak ve ekibi en az iki katına çıkarmak.

Namoğlu, 2018'de dünyaca ünlü markaların distribütörlüğünü yapan aynı zamanda perakende sektöründe faaliyet gösteren MUGO İstanbul’u kurmuştu. ikas’ı kurma fikri de buradan filizlenmişti. MUGO kurulurken uğraştıkları en büyük problem şuydu: Kendi mağazasında kullanabilecek, Türkiye’de isteklerimizi karşılayan bir mağaza yazılımı bulamamasıydı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.