Finansal super app'ler farklı teklifler ile zenginleşiyor

Revolut ile Chubb'ın yakın zamanlı ortaklığı finansal super app'lerin önümüzdeki dönemde daha çok öne çıkacağı beklentisini getiriyor. Tinkoff örneğinde de olduğu gibi farklı servisleri içeren uygulamalar, müşteriyi çekmekte başarılı olabilir.
Finansal super app'ler farklı teklifler ile zenginleşiyor

Revolut, sigorta tekliflerini artırmak için Chubb ile bir iş birliğine gitti. Daha önce Allianz ve N26 arasında gördüğümüz bir ortaklığın benzeri olan bu anlaşma ile Revolut'un müşterilerine tüm sigorta ürünlerine ek olarak satın alma, iade ve bilet iptali gibi geniş kapsamda seçenek sunuluyor. 13 milyon müşterisi olan Revolut için bu iş birliği müşterilerine daha geniş çerçevede hizmet sunmak anlamına gelmekle birlikte finansal bir super app'ten beklentileri de şekillendirebilir. 

Tinkoff ve Caixabank gibi yakın dönem örneklerini gördüğümüz finansal super app'ler müşterilerin sadece finansal ihtiyaçları için değil gündelik hayatta yaptıkları tüm işlemleri - akaryakıt, uçak bileti harcamaları, devlet işlemleri hatta çocukları için açılan hesaplar gibi - tek bir yerde barındırmasıyla bankacılığın sadece hesap takibi yapmaktan daha fazlasını sunabileceğinin kanıtı. Kişisel verilerin korunması kanunlarının artması, API kullanımının yaygınlaşması, açık bankacılığın daha çok göz önünde olması gibi tetikleyicileri düşündüğümüzde buna benzer uygulamaların çok da uzak olmadığını tahmin ediyoruz.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.