Berlin merkezli fintech Remagine, 20 milyon euro yatırım aldı

Yüksek büyüme oranına sahip şirketlere bankacılık hizmetleri sunan platform Remagine, tohum yatırım turunda 20 milyon euro yatırım aldı.
Berlin merkezli fintech Remagine, 20 milyon euro yatırım aldı

Yüksek büyüme oranına sahip şirketlere bankacılık hizmetleri sunan platform Remagine, tohum yatırım turunda 20 milyon euro yatırım aldı. Berlin merkezli şirket, eski markası "Get Conscious Growth" altında halihazırda 20 müşteriye sahip. Girişimin destekçileri arasında eski Global Google Payment Başkanı Jonathan Weiner ve Venmo'nun eski COO'su Michael Vaughn bulunuyor.

Remagine, öz sermaye veya borç ürünlerinden ziyade, kurucu dostu olma eğiliminde olan yüksek büyüme ve etki odaklı işletmeler için gelire dayalı finansman sunma konusunda uzmanlaşacak ve işletmeler işlerini kontrol altında tutarken hızlı bir şekilde finansman sağlamalarına olanak tanıyacak. Remagine, önümüzdeki aylarda iş hesaplarını Almanya'daki merkezinden sunmaya başlayacak. Girişim, ilk etapta Avrupa odağında genişlemeyi planlıyor.

Fintech alanında bir süredir neo-bank ya da challenger bank kavramlarını duyuyoruz. Ancak bu sektörde artık Remagine gibi finansman sağlayan platformlar da kendini göstermeye başladı. Bu platformlar, bankacılık hizmetlerinin yanı sıra aynı zamanda yeni işletmelere yönelik ekstra özellikler de sunuyor. Bu alandaki bir başka örnek de kısa süre önce 15 milyon dolar yatırım alan New York merkezli Rho.

Julia M. Profeta Johansson ve Sebastian Dienst tarafından kurulan platform, büyük ve küçük her işletmenin daha sürdürülebilir ve etkili olabilmesi için hayata geçirildi. Remagine'ın ürünleri çoklu IBAN'lar, analitik; sıfır negatif faiz ve ücretsiz hesaplar. Şirketin rakipleri arasında Finom ve Penta da bulunuyor; ancak bunlar girişimlerden ziyade KOBİ'lere odaklanma eğiliminde olduğu için Remagine rakiplerinden ayrılıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.