Long Covid araştırmasına yardımcı olan Sano Genetics, 2.5 milyon sterlin yatırım aldı

Klinik araştırmalara katılımı artırarak kişiselleştirilmiş tıp araştırmalarını destekleyen Sano Genetics, Episode1 Ventures tarafından yönetilen yatırım turunda 2.5 milyon sterlin yatırım aldı.
Long Covid araştırmasına yardımcı olan Sano Genetics, 2.5 milyon sterlin yatırım aldı

Klinik araştırmalara katılımı artırarak kişiselleştirilmiş tıp araştırmalarını destekleyen Sano Genetics, Episode1 Ventures tarafından yönetilen yatırım turunda 2.5 milyon sterlin yatırım aldı. Tura Seedcamp, Cambridge Enterprise, January Ventures gibi şirketlerin yanı sıra melek yatırımcılar da katıldı. 

Sano Genetics, yeni sermayenin bir kısmının Long Covid'den, yani bitmeyen/uzayan Covid'den etkilenen 3 bin kişi için evde ücretsiz DNA test kitleri finanse etmek olacağını söylüyor. Ayrıca, teknoloji platformunun geliştirilmesine daha fazla yatırım yapacak ve ekibi büyütecek. Covid-19'u geçirdikten bir süre sonra ağır yorgunluk ve bitkinlik hali/kronik halsizlik, kafa karışıklığı, unutkanlık, odaklanma sorunu, uyuklama eğilimi, depresif ruh hali/sisli beyin, kalp çarpıntıları, göğüs ağrısı, ritim bozuklukları, uykusuzluk, kas ve eklem ağrıları gibi belirtilerle ortaya çıkan sendroma "Long Covid" dendiğini de hatırlatalım.

2017 yılında Charlotte Guzzo, Patrick Short ve William Jones tarafından Cambridge Üniversitesi'nde genom bilimi üzerine lisansüstü eğitim gördükten sonra kurulan Sano Genetics, hastaların tıbbi araştırmalarda yer almalarına yardımcı oluyor. Şirket, multipl skleroz, ankilozan spondilit, NAFLD ve ülseratif kolit2 ile ilgili araştırmaları destekliyor ve 2021'in sonlarında Parkinson hastalığı için bir araştırma programını da gündemine alacak.

Sano Genetics CEO'su Patrick Short, tıbbi araştırmalara katılanlar için sürecin kullanıcı dostu olmadığını söylüyor. Bunu çözmeye yardımcı olmak için Sano Genetics, platformu aracılığıyla ilgili katılımcıları araştırmaya eşleştiriyor. Daha sonra evde genetik testi etkinleştirerek ve katılımcılara süreç boyunca rehberlik ederek katılımı kolaylaştırıyor. Sano Genetics, çalışmaları için doğru hastaları bulmak için biyoteknoloji ve ilaç şirketlerinden ücret alarak gelir elde ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.