Eve servis gelirinin yüzde 70'ini dijitalden elde eden Domino's Pizza'nın 2020 yılı nasıl geçti?

Domino's Pizza'nın bu seneki öncelikli hedefleri arasında istihdam geliyor. 1000 kişiye iş imkanı sunacaklar. Odaklanacağı bir diğer konu daha çok şehirde hizmet vermek

Yiyecek içecek markaları, beklenmeyen ve öngörülemeyen, aynı zamanda sektörü ciddi şekilde etkileyen bir yıl geçirdi. Ama 1996 yılında Türkiye'de ilk şubesini Ulus'ta açan Domino's Pizza için durum biraz daha farklı. Çünkü hali hazırda marka, salgından önce eve servis gelirlerinin yüzde 70’ini online kanallardan elde ediyordu. Bu yüzden pandeminin getirdiği sosyo-ekonomik kısıtlamalar, Dominos Pizza için bir avantaja dönüştü. Hatta Türkiye'deki online satışlarda yüzde 51,2 büyüme kaydetti. Bu da markanın Webrazzi Ödülleri kapsamında Yılın Yemek Sipariş Servisi kategorisinde ilk üçe girmesini sağladı.

2021'de 1000 kişilik yeni istihdam planı

Şirketin 2020'yi nasıl geçirdiğini DP Eurasia Group CEO’su Aslan Saranga şöyle anlatıyor: "Türkiye'de Ekim ayına kadar dokuz mağaza açtık. 2021 Ocak ayını da dahil ederek toplamda 36 şube açmayı şube açmayı hedeflemiştik. Bu hedefleri düşürmedik. Yeni dükkanlarımızın açılışlarının tamamlanması ile yaklaşık 1.000 kişilik yeni istihdam yaratmış olacağız. Herkesin evde kaldığı bu dönemde eve servis tarafında yüzde 15 ila 20 arasındaki satış artışımız nedeniyle önemli bir yoğunluk yaşadık. Bu dönemde şubelerimiz yoğun bir şekilde çalışırken Franchise görüşmelerimiz de devam etti. 2020 yılının ilk 6 ayında sistem ciromuz ise 2019 yılının aynı dönemine göre yüzde 13,6 artış gösterdi."

Marka, salgın tedbirleri başlamadan önce henüz evlerde kalma planı uygulamaya alınmadan önce planlamalarını yaparak önlemlerini aldı. Saranga, "Bu dönemde önceliğimiz daima çalışanlarımız ve müşterilerimizin sağlığı oldu. Tüm çalışanlarımız Covid-19’dan korunma konusunda kapsamlı eğitim aldılar" diye konuşuyor.

Araca temassız teslimat

Domino's Pizza, tüm ürünlerini 245 derecelik fırınlarda, el değmeden, ISO22000 gıda güvenliği sertifikasyonuyla hazırlıyor. Ürünleri, şubelere dezenfekte edilmiş, soğuk araçlarla taşıyor. Ayrıca hem şubeler hem de eve servis tarafında Temassız Teslimat hizmetini hayata geçirdi. Bu uygulamayı 'Araca Temassız Teslimat’la da genişletti. Böylece yalnızca eve serviste değil, Gel-Al’da da, müşterilerin hizmet almak istediği her yerde sağlık ve güvenle lezzetleri sunmaya devam ediyor. Müşterilerin restoran içine bile girmelerine gerek kalmadan QR kod okutarak rahatlıkla sipariş verebilecekleri bir Sticker tasarladılar. Bunu, bütün şubelerin camlarına astılar. QR kod okutulduğu anda sipariş doğrudan WhatsApp hattına bağlanıyor. Yine pandemi sürecinde devreye aldığ WhatsApp hizmetiyle Gel-Al sipariş vermek isteyen müşterilere, restorana girmeksizin hızlıca ve temassız olarak sipariş verme olanağı sundu. 

Dijital yakın takiplerinde

2021’de öncelikli hedefleri arasında istihdam geliyor. Lezzet elçisi, mutfak personeli, restoran müdürü gibi birçok farklı pozisyonda 1000 kişiye iş imkanı sunacaklar. Odaklanacağı bir diğer konu daha çok şehirde hizmet vermek. Aslan Saranga, büyüme planlarında önceliği Doğu Anadolu Bölgesi’ne verdiklerini söylüyor ve sözlerine şöyle devam ediyor: "İlk aşamada Bitlis, Bingöl, Tunceli, Ardahan ve Muş’ta şube açmayı hedefliyoruz. Son olarak gerek hizmet kalitemizi gerek gittikçe büyüyen ve gelişen ailemizde önemli bir yeri olan teknolojiye yatırıma devam edeceğiz. Dijital olan her gelişmeyi yakinen takip ediyor, müşterilerimize fayda sağlayacak her türlü uygulama üzerinde çalışıyoruz. 2021’de de bu çalışmalarımız devam edecek."

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.