Türk kahvesini teknoloji ile buluşturan girişim: Köpüklü

5 yılı aşkın geliştirme ve üretim süreçlerinin ardından 2020 yılının Aralık ayında kahve severler ile buluşmaya başladı.
Türk kahvesini teknoloji ile buluşturan girişim: Köpüklü

Türk Kahvesi deneyimini günümüz ihtiyaçları çerçevesinde yeniden tasarlayarak teknoloji ile buluşturarak Köpüklü, bize özgü olan geleneği tüm dünyaya ve geleceğe taşıma vizyonuyla yola çıktı. 2014 yılında Onur Çotur tarafından kurulan Köpüklü, 5 yılı aşkın geliştirme ve üretim süreçlerinin ardından 2020 yılının Aralık ayında kahve severler ile buluşmaya başladı.

Türk kahvesi severlere zahmetsiz bir şekilde ve taze bir Türk kahvesi hizmeti sunmayı hedefleyen Köpüklü, temelde insansız olarak çalışan Türk kahvesi makineleri geliştiriyor. Türk kahvesi hazırlama ve servis sürecindeki insan temasını ortadan kaldıran girişim, kahveyi çekirdekten anlık olarak öğütüp, cezvede pişiriyor ve tek kullanımlık bardakta servisini tamamlıyor.

Köpüklü ile Türk kahvesi hazırlama süreci hem insan temasına gerek kalmadan tamamlanıyor hem de mutfak dışına çıkıyor. Kurulumunun girişim tarafından ücretsiz olarak yapıldığı Köpüklü'nün yerleri, ofisler, fabrikalar, hastaneler, akaryakıt istasyonları, havalimanları, metro istasyonları, vapur iskeleleri gibi günlük hayatın her noktasında kullanılması hedefleniyor.

Entegre değirmeni ve uçtan uca kahve hazırlama süreci ile diğer ev tipi makinelerinden ayrılan Köpüklü, Türk kahvesi hazırlama süreçlerini otonom hale bir hale getiriyor. Köpüklü gerekli tüm malzemeyi ve suyu kendi içinde depolandığından Türk kahvesini mutfaktan bağımsız hale getiriyor. Kısacası Köpüklü, kredi kartı ve madeni para ile ödeme kabul eden bir Türk kahvesi otomatı olarak hizmet veriyor.

Onur Çotur

Tüm kahve hazırlama süreçleri, malzeme miktarı ve olası arızalar, Köpüklü tarafından sunulan nesnelerin interneti yazılımı ile uzaktan izlenebiliyor. Olası bir arıza halinde ise hem uzaktan hem de arızanın tipine göre servis hizmeti de sunuluyor.

Pek çok farklı çeşit çekirdek ve kavurma yöntemi ile denemeler yapan girişim, şimdilik en beğenilen sonuçları odun ateşinde orta seviyede kavrulmuş Güney Amerika çekirdeklerinden elde etti. Çekirdek ve kavurma yöntemi de aynı makine ve yazılım geliştirme süreçlerinde olduğu gibi Köpüklü'nün sürekli daha iyisini bulmak için çalıştığımız bir diğer konu.

Köpüklü makinalarının şu an için Opet'in Kuzey Marmara Otoyolu üzerindeki istasyonlarında, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki uçak bakım firması myTECHNIC'te, Gebze'de yer alan Namet fabrikasında ve İstanbul Tuzla Organize Sanayi Bölgesi idari yönetim binasında hizmet verdiğini de ekleyelim.

Köpüklü, 2021 yılının ilk yarısında ise üniversiteler, plazalar, hastaneler ve halka açık diğer alanlarda (vapur iskeleleri, metro istasyonları, havalimanları vb) hizmet ağını genişletmeyi planlıyor. İstanbul ve çevresinde 2 yılda 1000 Köpüklü ile servis vermeyi hedefleyen girişim, 2021’in ikinci yarısı için ise Orta Doğu ve Avrupa için çalışmalarına başlayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.