Türkiye İş Bankası'nın girişimcilik programı olan Workup Girişimcilik Programı’nın 7. dönem Demo Day'i bugün online olarak gerçekleşti. Workup Girişimcilik Programı’nın 7. dönem Demo Day'inin konuşmacıları arasında yer alan Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, hem Workup Girişimcilik Programı özelinde hem de Türkiye İş Bankası ile ilgili önemli detayları paylaştı.
"Bir Bankanın Girişim Yolculuğu" isimli panelde Yekta Kopan'ın sorularını yanıtlayan Bali, Workup Girişimcilik Programı'na 2017 yılında başladıklarını ve programa devam edeceklerini belirtti. Pandemi nedeniyle programın 7. döneminin baştan sona online olarak gerçekleştiğini de sözlerine ekleyen Bali, programın online olmasının girişimler için bir katalizör etkisi yarattığını da belirtti.
7. dönem için 1550 başvuru aldıklarını da paylaşan Bali, 150'yi aşkın online birebir görüşme yapıldığını da aktardı. Bugüne kadar 6 dönemde 60 mezun verdiklerini belirten Bali, 7. dönemin 14 mezunu ile birlikte bugüne kadarki toplam mezun sayılarının 74'e ulaştığını da paylaştı.
Banka olarak kuruldukları ilk günden bu yana bu ülkede girişimlere destek olacak şekilde çalıştıklarını ve şimdi ise bunu zamanın ruhuna uygun bir şekilde yerine getirdiklerini belirten Bali, mentörlükten fon sağlamaya, kadın girişimcilerden tarım girişimlerine kadar ülkeye yarar sağlayacak ne varsa onu kendilerine dert ettiklerini de paylaştı.
İlerleyen dönemde görevini Hakan Aran'a bırakacağını hatırlatan Bali, bugün gerçekleşen Workup Girişimcilik Programı’nın 7. dönem Demo Day'inin son Demo Day'i olması nedeniyle kendisi için çok özel olduğunu da sözlerine ekledi.
Geleneksel iş modelinin kendisine göre çalışmayan bir model olduğunu da belirten Bali, müşterinin artık sadece bankanın değil herkesin müşterisi olduğunu da paylaştı. Firmaların müşterilerin izlerini çok iyi bir şekilde takip etmelerinin gerektiğini belirten Bali, bu izlere ve müşterilerin ihtiyaçlarına yönelik olarak hizmetlerinizi konumlandırılması gerektiğini de paylaştı.
Sağlıktan sigortaya kadar pek alanda faaliyet gösterdiklerini de aktaran Bali, İş Bankası tarafından kurulan Softtech'in Türkiye'nin en büyük teknoloji firması olduğunu ve 1000'in üzerinde mühendis kökenli çalışana sahip olduğunu da aktardı. Günümüzde teknoloji ve perakende şirketlerinin de finans alanında hizmet sunmak istediklerini ve bu yönde çalışmaları olduğunu da sözlerine ekleyen Bali, geleneksel iş modeli ile bankacılığın en iyisini yaparız demenin gerçekçi olmadığını da belirtti.
2020'nin zorlu bir dönem olduğunu ve pandeminin hangi etkilerinin kalıcı hangilerinin geçici olduğunu henüz bilmediğimizi de vurgulayan Bali, bugüne kadar Workup Girişimcilik Programı'na yapılan başvurunun 12 bini bulduğunu da paylaştı.
Bugüne kadar programa kabul edilen girişimlerin sayısı ise 98. Programdan mezun olan 74 girişimin 57'si ise hayatına devam ediyor. Bugüne kadar 23 Workup Girişimcilik Programı mezunu toplamda 4 milyon dolara civarında yatırım almayı da başardı.
Sadece 2020 yılında 15 Workup mezunun yatırım aldığını hatırlatan Bali, yakın zamanda banka içinden ve grup şirketlerinden de dahil olmak üzere kurum içinden çıkan fikir ve projeleri desteklemek için Softtech Ventures'ı kurduklarını da sözlerine ekledi. Maxis'in 5 girişime toplamda 3 milyon dolar yatırım yaptığını da paylaşan Bali, iş birlikleri ile tek başına erişemeyeceğiniz müşteri tabanlarına erişebileceğinizi de belirtti.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap