Tony Blair'ın oğlu Euan Blair'ın eğitim girişimi, 44 milyon dolar yatırım alarak 200 milyon dolar değerlemeye ulaştı

Euan Blair'ın kurucuları arasında olduğu eğitim girişimi, eski adıyla WhiteHat, yeni adıyla Multiverse, General Catalyst tarafından yönetilen B Serisi yatırım turunda 44 milyon dolar yatırım aldı.
Tony Blair'ın oğlu Euan Blair'ın eğitim girişimi, 44 milyon dolar yatırım alarak 200 milyon dolar değerlemeye ulaştı

İngiltere eski başbakanı Tony Blair'ın oğlu Euan Blair'ın kurucuları arasında olduğu eğitim girişimi eski adıyla WhiteHat, yeni adıyla Multiverse, General Catalyst tarafından yönetilen B Serisi yatırım turunda 44 milyon dolar yatırım aldı. Girişimin değerlemesi aldığı yeni yatırımla 200 milyon dolara ulaştı. Tura Google Ventures, Audacious Ventures, Latitude ve SemperVirens'ın yanı sıra Index Ventures ve Lightspeed Venture Partners da katıldı

Girişim, gençlere şirketlerde asistanlık yaparak, koçluk ve eğitim sağlayarak onlar için üniversiteye bir alternatif sunduğunu söylüyor. Bu eğitimleri geliştirmek için kuruluşlarla birlikte çalışan ve daha sonra gelecek vadeden çeşitli adayların bu rolleri yerine getirmesine yardımcı olan bir Birleşik Krallık şirketi olan Multiverse, aldığı yeni yatırımı New York'ta bir ofis açmak ve hizmetini genişletmek için 200 personel daha işe almak için kullanacağını söylüyor. 

Multiverse, Facebook, Morgan Stanley, KPMG ve Skanska da dahil olmak üzere Avrupa'da 300'den fazla müşteriye sahip olduğunu ve yalnızca geçen yıl yetiştirdiği öğrenci sayısını üçe katlayarak 2 binden fazla kişiye çıkardığını söyledi.

General Catalyst'in genel müdürü ve kurucu ortağı Joel Cutler, Euan ve Multiverse ekibinin hırslı insanların dünyanın en tanınmış şirketlerinden bazılarında kariyer geliştiren işler bulması için bir yol inşa ettiğini; girişimin Birleşik Krallık'ta güzel işler başardığını söyledi. Cutler, Multiverse faaliyet alanını genişletirken onlarla ortak olmayı dört gözle beklediklerini de sözlerine ekledi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.