Musixen, Plug and Play'den 3 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Paylaşılan bilgilere göre her yıl dünya çapında 300’den fazla girişime yatırım yapan Plug and Play, 2020 yılının Mayıs ayında hayata geçen Musixen uygulamasına yatırım yapma kararı aldı.
Musixen, Plug and Play'den 3 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Kullanıcıların aradıkları müzik keyfine hızlı, kaliteli ve canlı bir müzik performansıyla anında ulaşmalarını sağlayan canlı müzik ve eğlence platformu olarak hizmet veren Musixen'i ilk olarak geçtiğimiz Ağustos ayında sizlere aktarmıştık. Bugün aldığımız bilgilere göre ise Musixen, ilk yatırım aldı.

Paylaşılan bilgilere göre her yıl dünya çapında 300’den fazla girişime yatırım yapan Plug and Play, 2020 yılının Mayıs ayında hayata geçen Musixen uygulamasına yatırım yapma kararı aldı. Yaklaşık 7 milyar dolarlık fonu bulunan Plug and Play Plug'in yatırımları arasında Google, Paypal, Dropbox ve Soundhound gibi önemli firmalar da yer alıyor.

Plug and Play'in Musixen uygulamasına, 3 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım yaptığını da ekleyelim. Yapılan yatırım miktarı ile ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı. 

Plug and Play’in, Musixen’nin dünyada global bir oyuncu olma potansiyeline olan inancı ile yapmış olduğu yatırımdan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirten Musixen kurucusu Çağrı Bozay, Plug and Play’in Musixen’e yatırımcı olmasının Türkiye’nin girişim ekosistemi açısından da çok kıymetli olduğunu da paylaştı.

Silikon Vadisi'nin en önemli aktörlerinden olan fonun Musixen ile başlayan Türkiye yolculuğunda, diğer değer yaratan ve aynı onlar gibi dünyadaki dijital değişimde lider olma potansiyeline sahip olan girişimlere de bir kapı açmış olmaktan mutluluk duyduklarını sözlerine ekleyen Bozay, bugüne kadar güçlü ve kararlı adımlarla büyüttükleri Musixen’i, Plug and Play’in vizyonu ve network’ü ile ilk olarak yakın coğrafyamızda sonrasında ise Avrupa ve ABD pazarında faaliyete geçiriyor olacaklarını da aktardı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.