Halka arza hazırlanan Huuuge, 150 milyon dolar toplamayı hedefliyor

Huuuge tarafından paylaşılan bilgilere göre halka arz Varşova Menkul Kıymetler Borsası'nda gerçekleşecek.
Halka arza hazırlanan Huuuge, 150 milyon dolar toplamayı hedefliyor

2021 yılını oldukça hızlı bir şekilde giriş yapan mobil oyun şirketleri halka arzlar gerçekleştirmeye devam ediyor. Dün Playtika'nın 11,4 milyar dolar değerleme ile halka arz gerçekleştirdiğini sizlere aktarmıştık. Bugün ise bir başka mobil oyun şirketi olan Huuuge, halka arz gerçekleştireceğini duyurdu.

2014 yılında Anton Gauffin tarafından Berlin'de kurulan Huuuge, yayınladığı oyunlar ile birlikte özellikle Polonya'da önemli bir oyuncu kitlesine ulaştı. Huuuge tarafından paylaşılan bilgilere göre halka arz Varşova Menkul Kıymetler Borsası'nda gerçekleşecek.

Ürettiği sosyal kumarhane oyunları ile tanınan ve geniş kitlelere ulaşan Huuuge, gerçekleşecek olan halka arzdan 150 milyon dolar gelir elde etmeyi hedefliyor.

Halka arz gerçekleştirmek için gerekli belge ve başvuruları geçtiğimiz Ağustos ayında tamamlayan Huuuge, elde edilen geliri ise potansiyel satın almalar ve yatırımlar için kullanılacak. Şirketin en büyük hissedarı ise hem şirketin kurucusu hem de CEO'su olan Anton Gauffin. Aktarılan bilgilere göre Anton Gauffin şirket hisselerinin yüzde 42'sine sahip durumda.

Huuuge'un 2019 yılının Eylül ayında 3,98 milyon aylık aktif kullanıcıya sahip olduğunu ve bir yıl içinde önemli bir büyüme yaşadığını da ekleyelim.

2020 yılının Eylül ayında şirket tarafından paylaşılan bilgilere göre Huuuge'un 4,74 milyon aylık aktif kullanıcısı bulunuyor. Son olarak 2014 yılından bu yana toplamda 4 yatırım turu tamamlayan Huuuge'un bugüne kadar 57,2 milyon dolar yatırım aldığını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.