Playtika, 11,4 milyar dolar değerleme ile halka arz gerçekleştirdi

Playtika tarafından paylaşılan bilgilere göre halka arz için toplamda 69,5 milyon hisse, 27 dolardan satıldı ve 1,88 milyar dolar gelir elde edildi.
Playtika, 11,4 milyar dolar değerleme ile halka arz gerçekleştirdi

Mobil oyunlar geliştiren bir girişim olarak karşımıza çıkan Playtika, halka arz gerçekleştirdi. 2010 yılında Robert Antokol tarafından kurulan mobil oyun yayıncısı Playtika, paylaşılan bilgilere göre 11,4 milyar dolar değerleme ile birlikte halka arz gerçekleştirdi. 

Playtika tarafından paylaşılan bilgilere göre halka arz için toplamda 69,5 milyon hisse, 27 dolardan satıldı ve 1,88 milyar dolar gelir elde edildi. Söz konusu hisselerin 18,5 milyonu Playtika, kalan 50,9 milyonu ile Playtika'nın çoğunluk hissesine sahip olan Shi Yuzhu tarafından satıldı. Halka arz şartlarına göre Giant Interactive Group kurucusu ve başkanı Shi Yuzhu, Playtika'nın çoğunluk hissesine sahip olacak. 

1,88 milyar dolarlık gelirin yaklaşık yüzde 499 milyon dolara şirkete gitmiş oldu. Halka arzın ardından Playtika hisselerinin yüzde 17 oranında değer kazandığını da ekleyelim. Şu an için Playtika hisselerini 33,51 dolardan işlem görüyor. Hatırlatmak gerekirse 2010 yılında kurulan şirket, bugüne kadar toplamda 1,5 milyon dolar yatırım almıştı.

Yayınladığı başarılı oyunlar ile adından söz ettiren bir firma olan Playtika ABD'de en çok hasılat yapan 100 oyun listesindeki 9 oyunun da sahibi. Bu oyunlar arasında Slotomania, Bingo Blitz, World Series of Poker, Poker Face, Caesars Slots ve Epic Jackpot gibi oldukça önemli yapımlar da var. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.