GmPly, SCORM+ ve Intelligent Forwarding isimli iki yeni özelliğini duyurdu

Yeni bir haber ile karşımıza çıkan interaktif video e-öğrenme platformu GmPly, platformuna SCORM+ ve Intelligent Forwarding isimli iki yeni özellik eklediğini duyurdu. 
GmPly, SCORM+ ve Intelligent Forwarding isimli iki yeni özelliğini duyurdu

İnteraktif video e-öğrenme platformu GmPly'in 1 milyon dolar değerleme ile yatırım aldığını geçtiğimiz yılın Mayıs ayında sizlere aktarmıştık. Bugün ise yeni bir haber ile karşımıza çıkan girişim, platformuna SCORM+ ve Intelligent Forwarding isimli iki yeni özellik eklediğini duyurdu

Paylaşılan bilgilere göre en son 2009 yılında güncellenen Scorm teknolojisi ile farklı bir yerde yapılmış herhangi bir eğitim bir zip dosyası ile farklı LMS’lere (Learning Management Systems) yüklenebiliyor. Ancak bugüne kadar herhangi scorm ile yapılan herhangi bir eğitim güncellenmek istenir ise eğitimin yeniden üretilmesi, zip dosyası haline getirilmesi, LMS’e tekrar yüklenmesi ve kullanıcılara yeniden atanması gerekiyordu.

Tam da bu noktada devreye giren GmPly, söz konusu teknolojiyi SCORM+ adı ile güncelledi. GmPly’de normal veya interaktif video olarak üretilmiş herhangi bir eğitim Scorm’a çevrildiğinde sadece 72KB büyüklüğünde bir dosya oluşuyor. Bu dosya sadece bir kereye mahsus olmak üzere LMS’e yüklendikten sonra herhangi bir güncelleme gerekir ise bu güncelleme GmPly üzerinden yapılıyor ve SCORM+ teknolojisi ile birlikte değişiklik aynı anda ilgili LMS içinde otomatik olarak güncelleniyor.

Bugüne kadar eğitimci scorm haline getirdiği video eğitimini bir kurumsala sattığında kontrol tamamen kurumsal şirkete geçiyordu. Sonrasında sözleşmesi bitse bile kendi içeriği üzerinde bir kontrolü olmuyordu. Şimdi SCORM+ teknolojisi ile eğitimciler kendi eğitimlerini GmPly üzerinde hazırlayarak, Scorm üzerinden kurumsal şirketlere, süreli olarak da lisanslayabilecekler.

GmPly’in bir diğer yeniliği olan "Intelligent Forwarding" (IF) ise zeki eğitimler, önerme motorları ve bilgi yarışmaları yapılabilmesine imkan veren bir algoritma modülü olarak hizmet veriyor. Bugüne kadar kurumsal şirketlerde yapılan bir eğitim herkese uygulanıyordu.

Kısacası işe 1 gün önce başlayan ile 10 yıldır aynı şirkette çalışan kişiye aynı eğitim gidiyordu. GmPly-IF ile eğitimin çeşitli aşamalarına konulan düğüm noktaları sayesinde eğitim kendisini kullanan kişinin yetkinliğini ölçerek herkese aynı eğitimin sadece gereken bölümlerinin gösterilmesini sağlıyor.

Son olarak şu anda şirket değerlemesi 4 milyon dolara ulaşan GmPly'in pandeminin hafiflemesi ile beraber yurt dışı operasyonlarına ağırlık vereceğini ve ilerleyen dönemlerde yeni bir yatırım almaya hazırlandığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.