Karayolu taşımacılığını dijitalleştiren Sennder, 160 milyon dolar yatırım aldı

Kurumsal nakliye firmaları ile tır şirketlerini dijital olarak bir araya getiren girişim, 2015 yılında David Nothacker, Julius Koehler ve Nicolaus Schefenacker tarafından Berlin'de kuruldu.
Karayolu taşımacılığını dijitalleştiren Sennder, 160 milyon dolar yatırım aldı

Karayolu taşımacılığını dijital bir hale getirme hedefi ile yola çıkan biri girişim olan Sennder, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Paylaşılan bilgilere göre Sennder, D serisi yatırım turunda 160 milyon dolar yatırım aldı. Kurumsal nakliye firmaları ile tır şirketlerini dijital olarak bir araya getiren girişim, 2015 yılında David Nothacker, Julius Koehler ve Nicolaus Schefenacker tarafından Berlin'de kuruldu.

160 milyon dolarlık D serisi yatırım turu adı açıklanmayan bir firmanın liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna Accel, Lakestar, HV Capital, Project A ve ünlü tır üreticisi Scania'nın katıldıklarını da ekleyelim. Alınan 160 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Sennder'ın bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 260 milyon dolara ulaştı.

Şu ana kadar sadece Avrupa bölgesi için hizmet veren Sennder, 2021 yılında 1 milyon yük taşımasına aracılık etmeyi hedefliyor. Geçtiğimiz yılın Haziran ayında Fransa merkezli rakibi Everoad ile birleşen Sennder, geçtiğimiz Eylül ayında ise Uber'in Avrupa'daki karayolu taşımacılığı işini satın almıştı.

Poste Italiane, Scania ve Siemens gibi önemli firmalar ile iş birliği içinde olan Sennder, alınan 160 milyon dolarlık yeni yatırımı Avrupa pazarında büyümek ve yeni ülkelere açılmak için kullanacak. 7 ofise ve 800'ü aşkın çalışana sahip olan Sennder'ın CEO koltuğunda ise şirketin kurucu ortaklarından da olan David Nothacker oturuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.