300 milyon dolar yatırım alan Rapyd'nin değerlemesi 2,5 milyar dolara ulaştı

Paylaşılan bilgilere göre 300 milyon dolarlık yatırım Coatue liderliğinde gerçekleşti.
300 milyon dolar yatırım alan Rapyd'nin değerlemesi 2,5 milyar dolara ulaştı

API tabanlı Fintech As A Service (FaaS) platformu olarak hizmet veren bir girişim olarak karşımıza çıkan Rapyd, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Paylaşılan bilgilere göre D serisi yatırım turunda 300 milyon dolarlık bir yatırım alan Rapyd'nin değerlemesi ise 2,5 milyar dolara ulaştı.

2016 yılında Arik Shtilman, Arkady Karpman ve Omer Priel tarafından Londra'da kurulan girişim, sunduğu platform ile müşterilerine ödeme teknolojileri, para tahsilatı, banka havaleleri, dijital cüzdan ve dolandırıcılık koruması gibi önemli avantajlar sunuyor.

Arik Shtilman, Arkady Karpman, Omer Priel

Rapyd, söz konusu özellikleri API'lar aracılığı ile müşterilerinin kullanımına sunuyor. Rapyd müşterileri bu API'ları kullanarak diledikleri özellikleri kendi uygulamalarına entegre edebiliyor. Rapyd'nin şu an için 5 bini aşkın müşteriye sahip olduğunu da ekleyelim.

Paylaşılan bilgilere göre 300 milyon dolarlık yatırım Coatue liderliğinde gerçekleşti. Coatue'nin haricinde D serisi yatırım turunda Spark Capital, Avid Ventures, FJ Labs, Latitude, General Catalyst, Oak HC/FT, Tiger Global, Target Global, Durable Capital, Tal Capital ve Entrée Capital da katıldı. 

Alınan 300 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Rapyd'nin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 450 milyon dolara ulaştı. Oldukça hızlı büyüyen bir şirket olan Rapyd'nin değerlemesi 2019 yılının Aralık ayında 1,2 milyar dolar seviyelerindeydi. Alınan yeni yatırımın ardından ise Rapyd, 1,5 yıldan daha kısa bir süre içinde değerlemesini 2,5 milyar dolara çıkarmış oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.