Ev hizmeti şirketleri için işletme yönetim platformu Jobber, 60 milyon dolar yatırım aldı

Ev hizmeti işletmeleri için kapsamlı bir yazılım sağlayıcısı olma misyonuyla yola çıkan Jobber, ABD'li yatırım firması Summit Partners liderliğindeki yatırım turunda 60 milyon dolar yatırım aldı.
Ev hizmeti şirketleri için işletme yönetim platformu Jobber, 60 milyon dolar yatırım aldı

Ev hizmeti işletmeleri için kapsamlı bir yazılım sağlayıcısı olma misyonuyla yola çıkan Jobber, ABD'li yatırım firması Summit Partners liderliğindeki yatırım turunda 60 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna OMERS Ventures, Version One Ventures ve Tech Pioneers Fund katıldı. 

Jobber'ın platformu, bağımsız çalışanların ve küçük ev hizmetleri işletmelerinin randevu almalarına ve programlarını düzenlemelerine, faturalandırmayı ayarlamalarına, hesaplarını yönetmelerine ve hizmetlerini  online olarak pazarlamalarına yardımcı olmak için yönetim yazılımına odaklanıyor. Yatırım turu, Jobber'ın halihazırda 47 ülkede ve temizlik, elektrik onarımları, çevre düzenlemesi, sıhhi tesisat ve daha fazlası dahil olmak üzere 50 hizmet segmentinde 100 bin müşteriye sahip olduğu bir zamanda gerçekleşiyor.

Jobber, ev hizmetlerinin sadece ABD'de bile 5 milyon civarında bir iş gücü oluşturduğunu ve ekonomiye yıllık 550 milyar doların üzerinde katkıda bulunduğunu tahmin ediyor. Merkezi Edmonton'da yer alan ve Toronto'da da bir ofisi bulunan şirket, şu anda 250'den fazla kişiyi istihdam ediyor. 2020 de Jobber için önemli bir yıl oldu. Zira şirket, yinelenen gelirini yüzde 90 artırarak yalnızca geçen yıl 100 çalışanı daha işe aldı. Jobber'ın yönetici ekibi, büyümeyi son yıllarda ev hizmetleri endüstrisindeki artan dijital dönüşüme bağladı, bu da Covid-19 salgınıyla hızlandı.

Jobber, yatırımı araştırma ve geliştirme, satış ve pazarlamanın yanı sıra müşteri edinmeye yatırım yapmaya devam etmek için kullanmayı planlıyor. Ayrıca, önümüzdeki yıl içinde mevcut 250 çalışanıyla birlikte 200 çalışan daha işe almayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.