Saildrone'dan okyanus haritalandırılması için otonom deniz aracı: Saildrone Surveyor

22 metre uzunluğunda olan Saildrone Surveyor modeli, yüksek çözünürlüklü haritalandırma yapılabilmesi için tasarlandı. Surveyor, hem okyanusta hem de sığ sularda haritalandırma yapabiliyor.
Saildrone'dan okyanus haritalandırılması için otonom deniz aracı: Saildrone Surveyor

Deniz ve okyanuslar için drone üreten bir girişim olarak karşımıza çıkan Saildrone'un 14 milyon dolar yatırım aldığını 2016 yılının Eylül ayında sizlere aktarmıştık. Yıllar sonra yeni bir haber ile karşımıza çıkan California merkezli girişim, okyanuslar için otonom bir deniz aracı geliştirdi.

22 metre uzunluğunda olan Saildrone Surveyor modeli, yüksek çözünürlüklü haritalandırma yapılabilmesi için tasarlandı. Surveyor, hem okyanusta hem de sığ sularda haritalandırma yapabiliyor. Paylaşılan bilgilere göre Surveyor'ın kullandığı Kongsberg EM 304 multibeam echo sounder ürünü 7 bin metreye derinliğine kadar haritalandırma yapabiliyor.

Üzerinde Acoustic Doppler Current Profilers (ADCPs), Teledyne Pinnacle 45 kHz ADCP ve Simrad EC150-3C ADCP gibi donanımlar da bulunduran Saildrone Surveyor, okyanus üzerindeki hava durumunu da ölçümleyebiliyor. Saildrone Surveyor modelinin Saildrone Explorer'ın geliştirilmiş versiyonu olduğunu da ekleyelim.

Tıpkı Saildrone Explore gibi gücünü güneş enerjisinden alan Saildrone Surveyor, üzerinde güneş panelleri bulunduruyor. Saildrone tarafından paylaşılan bilgilere göre şu ana kadar dünya üzerinde bulunan okyanusların sadece yüzde 20'sini haritalandırabilmiş durumdayız. Saildrone, Surveyor modeli ile birlikte okyanusların daha büyük bir kısmını haritalandırmayı hedefliyor. Saildrone Surveyor ile ilgili detayları aşağıdaki videoda bulabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.