Londra merkezli fintech Curve, 95 milyon dolar yatırım aldı

Birden fazla kartı ve hesabı tek bir akıllı kartta ve uygulamada birleştiren Londra merkezli fintech Curve, IDC Ventures, Fuel Venture Capital ve Vulcan Capital tarafından yönetilen yeni yatırım turunda 95 milyon dolar yatırım aldı.
Londra merkezli fintech Curve, 95 milyon dolar yatırım aldı

Birden fazla kartı ve hesabı tek bir akıllı kartta ve uygulamada birleştiren Londra merkezli fintech Curve, IDC Ventures, Fuel Venture Capital ve Vulcan Capital tarafından yönetilen yeni yatırım turunda 95 milyon dolar yatırım aldı. Tura OneMain Financial ve Novum Capital da katıldı. Bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı 175 milyon dolara ulaşan Curve, yeni yatırımı ABD de dahil olmak üzere uluslararası alanda genişlemek ve Avrupa erişimini derinleştirmek için kullanmayı planladığını söylüyor.

2015 yılında kurulan Curve, Avrupa’da sadece online bankacılık hizmetleri sayesinde son birkaç yılda çoğunlukla gençlerden oluşan bir kullanıcı kitlesine ulaştı. Şirketin şu anda 2 milyon müşterisi bulunuyor. Curve, aralık ayında Birleşik Krallık'a açık bankacılığı getirmek için Plaid ile bir ortak girişim oluşturdu ve kullanıcıların banka hesaplarını tek bir yerden yönetmesine ve görmesine olanak tanıdı. Aynı zamanda Brexit'in ardından AB'de de hizmet vermek için Litvanya Vilnius'ta bir yan kuruluş oluşturdu.

Bir uygulama aracılığıyla çek hesapları sunan Revolut ve Monzo gibi dijital rakip bankaların aksine Curve, bir müşterinin tüm banka ve kredi kartlarını tek bir platformda ve ödemeler için kullanabilecekleri bağlantılı bir “akıllı” kartta birleştiriyor. Firmanın kullanıcıların bir işlem yaptıktan sonra ödeme yaptıkları hesabı değiştirmelerine olanak tanıyan ”Zamanda Geri Dön” adlı bir özelliği bulunuyor.

Curve CEO’su ve kurucusu Shachar Bialick, Curve’ün pandemiden rakiplerine göre daha az etkilendiğini söyledi. Bialick, Covid-19'un birçok işletme için yarattığı zorluklara rağmen, ciddi bir büyüme gördüklerini ve hedeflerinin çoğunu gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.