Hyundai Motor'un hisseleri, olası Apple anlaşması nedeniyle yüzde 20 oranında arttı

Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai Motor, elektrikli otomobil geliştirmek amacıyla potansiyel olarak Apple ile birlikte çalışmanın ilk aşamalarında olduğunu söyledi.
Hyundai Motor'un hisseleri, olası Apple anlaşması nedeniyle yüzde 20 oranında arttı

Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai Motor, elektrikli otomobil geliştirmek amacıyla potansiyel olarak Apple ile birlikte çalışmanın ilk aşamalarında olduğunu söyledi. Hyundai Motor'un hisseleri, bu açıklama sonrasında yüzde 20 oranında arttı. 

Açıklama, Korea Economic Daily’nin Apple’ın iş birliğini önerdiğini ve Hyundai Motor’un da şartları gözden geçirdiğini söyleyen haberinin ardından yapıldı. Haberde, teklife hem elektrikli araç üretiminin hem de pil geliştirmenin dahil edildiği ve otomobilin potansiyel olarak 2027′de piyasaya sürülebileceği belirtildi. Apple ise konuyla ilgili yorum yapmayı reddetti.

Hyundai daha sonra güncellenmiş bir açıklama yayınladı ve otonom sürüşlü elektrikli araçların geliştirilmesiyle ilgili çeşitli şirketlerden potansiyel iş birliği talepleri aldıklarını, ancak tartışmalar erken aşamada olduğu için hiçbir karar alınmadığını belirtti. Bu açıklama sonrasında ise Hyundai Motor ve iştiraklerinin hisseleri Güney Kore’de patladı. Hyundai Motor yüzde 20.63, Hyundai Wia yüzde 24.72, Hyundai Mobis yüzde 22.17 ve Hyundai Glovis yüzde 2.76 değer kazandı. Güney Kore’nin en büyük ikinci otomobil üreticisi olan Hyundai iştiraki Kia Motors’un hisseleri de yüzde 11,90 arttı.

Apple'ın elektrikli aracıyla ilgili dedikodular yıllardan beri devam ediyor. Reuters, geçtiğimiz ay Apple’ın sürücüsüz otomobil teknolojisi konusunda ilerlediğini bildirmişti. Reuters'in aktardığı bilgilere göre Apple'ın sürücüsüz ve elektrikli otomobili 2024 yılında karşımıza çıkması hedefleniyor.

Hyundai ise kendi elektrikli araç markası Ioniq'i Ağustos 2020'de piyasaya sürdü. Hyundai ayrıca otonom sürüş teknolojisi şirketi Aptiv ile bir ortak girişimde bulundu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.