BBVA, 117 milyon dolara aldığı mobil banka Simple'ı kapatıyor

BBVA USA, Simple müşterilerini BBVA hesaplarına geçireceğini söyledi, ancak değişikliğin ne zaman gerçekleşeceği hakkında bilgi vermedi.
BBVA, 117 milyon dolara aldığı mobil banka Simple'ı kapatıyor

BBVA'nın 2014 yılında 117 milyon dolara satın aldığı mobil banka Simple, kapanıyor. BBVA USA, Simple müşterilerini BBVA hesaplarına geçireceğini söyledi, ancak değişikliğin ne zaman gerçekleşeceği hakkında bilgi vermedi. Talk Android'in haberine göre Simple Bank, yüksek faizli tasarruf hesaplarında uzmanlaşmış bir online banka olarak piyasaya sürüldükten sonra, mevcut ekonomik ortam onu ​​imkansız hale getirdi. Böylece BBVA da Simple'ın fişini çekti.

Kullanıcılara gönderilen e-postaya göre, teşvik ödemeleri ve diğer doğrudan mevduatlar bu durumdan etkilenmeyecek. Şirket, sürekli şeffaf ve açık iletişim sağlayacaklarını; böylece her adımda kullanıcının ne bekleyeceğini bileceğini söyledi. Gelecekte Simple hesapları, yalnızca BBVA altında işletilecek, ancak müşteriler o zamana kadar paralarına normal şekilde erişebilecek. E-postalara göre ise gelecekte konuyla ilgili daha fazla ayrıntı paylaşılacak.

BBVA, geçişi müşteriler için olabildiğince sorunsuz yapmak istediğini de söylüyor.

BBVA'nın satın alınması sırasında Simple'ın yaklaşık 100 bin kullanıcısı vardı. Simple, 2010'da piyasaya sürüldüğünde, yalnızca online olan, basitleştirilmiş deneyime ilgi duyan 125 bin kişiden oluşan bir bekleme listesini hızla topladı. Google Cüzdan da 2016'da kapandığında, olası bir değişim olarak Simple'ı önermişti.

BBVA, yaptığı açıklamada , bazı değişiklikleri hızlandırırken diğerlerinde çalışmayı durdurduğu için PNC satın almasının bir parçası olarak Simple'ı kapattığını söyledi. Şirket, bu satın alma tamamlandığında eski Simple müşterilerinin PNC müşterisi olacağını da belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.