2020 yılına damgasını vuran Among Us, bugüne kadar neler yaptı?

Bu haberimizde sadece geçtiğimiz Kasım ayında yaklaşık 500 milyon kişi tarafından oynanan Among Us'ın bugüne nasıl geldiğine yakından bakıyoruz.
2020 yılına damgasını vuran Among Us, bugüne kadar neler yaptı?

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve neredeyse son 1 yıldır evlerimizde çok daha fazla vakit geçirmemize neden olan Corona virüs salgını, geçtiğimiz yıllarda kullanıma sunulan pek çok oyun ve uygulamanın gerçek potansiyeline ulaşmasına da yardımcı oldu.

Uygulama tarafında karşımıza Zoom örneği çıkarken oyun tarafında ise en büyük başarıyı Among Us yakaladı. Bu haberimizde ise sadece geçtiğimiz Kasım ayında yaklaşık 500 milyon kişi tarafından oynanan Among Us'ın bugüne nasıl geldiğine yakından bakacağız.

Among Us oyunu 2015 yılında Washington'da kurulan Innersloth firması tarafından geliştirildi. İlk olarak 2018 yılının Haziran ayında iOS ve Android platformları için kullanıma sunulan Among Us, 2018'in Kasım ayında PC için 2020 yılının Aralık ayında ise Nintendo Switch için çıktı. Oyunun mobil platformlar için ücretsiz PC için ise 5 dolarlık (Ülkemizde 10,5 TL) bir ücrete sahip olduğunu da ekleyelim.

Temelde bir online oyun olarak karşımıza çıkan Among Us, 4 - 10 kişilik gruplar ile oynanabiliyor. Among Us'ın Cross-Platform desteğine sahip olduğunu ve önümüzdeki aylarda Xbox One ve Xbox Series X/S modelleri için kullanıma sunulacağını da ekleyelim.

Yaklaşık 2 yıl önce oyuncuların beğenisine sunulmasına rağmen 2020 yılında kadar geniş kitlelere ulaşamayan Among Us, hem pandemi ile birlikte hem de ünlü Twitch ve YouTube yayıncılarının da oyunu oynaması ile büyük bir patlama yaşayarak milyonlarca oyuncuya ulaştı. 

Bilim Kurgu temalı bir oyun olan Among Us, pandemi döneminde belki de eksikliğini en çok hissettiğimiz olgulardan biri olan sosyalleşmeyi dijital dünyaya taşıyor. Arkadaşlarınızla hem sosyalleşmenizi hem de birlikte oyun oynamanızı sağlayan Among Us oyununda amaç sahtekarları belirlemek, onları ortadan kaldırmak ve haritada yer alan görevleri tamamlamak. 

Among Us'ın başarı yakalamasının en büyük nedenlerinden biri de gerçek hayatta da oldukça popüler olan bir oyundan esinlenilerek yaratılması. Among Us oyunu Mafia, Werewolf, The Resistance veya Secret Hitler olarak da adlandırılan bir parti oyunundan esinlenilerek geliştirildi. 

Geliştirilme sürecine geçmişken Innersloth firmasından da bahsedelim. Asıl etkileyici olan Innersloth'ın web sitesine göre Among Us'un sadece 3 kişi tarafından geliştirilmesi. Paylaşılan bilgilere göre Among Us, Forest W. (@forte_bass), Marcus B. (@puffballsunited) ve Amy L. (@aemuuu) tarafından geliştirildi.

Geliştirici ekip aslında Among Us için bir devam oyunu üzerinde çalışıyordu. Fakat geçtiğimiz yaz aylarında Among Us'ın çok popüler bir oyun haline gelmesi ile birlikte Eylül ayında devam oyunun iptal edildiği ve Among Us'ın geliştirilmeye devam edeceği açıklandı.

Kısa zaman içinde bir fenomene dönüşen Among Us, sosyal medya platformlarını ele geçirdi. Paylaşılan verilere göre Among Us videoları YouTube'da sadece geçtiğimiz Eylül ayında 4 milyar, TikTok'ta ise Ekim ayında 13 milyar görüntülenme aldı. 

Gelelim güncel verilere SuperData'nın paylaştığı bilgilere göre Among Us, sadece geçtiğimiz Kasım ayında 500 milyon kişi tarafından oynandı. Verilere göre 500 milyon oyuncunun sadece yüzde 3'ü oyunu PC'den oynadı.

Aradaki farkın nedeni ise oyunun mobil platformlarda ücretsiz olması. Fakat Among Us'ın PC tarafında da azımsanmayacak bir oyuncu kitlesi bulunuyor. Playtracker'ın verilerine göre Among Us'ın sadece Steam'da 9,5 milyon oyuncuya ulaştığı tahmin ediliyor. 

Geçtiğimiz Kasım ayı ile ilgili bir başka veri ise popüler analiz firması Sensor Tower tarafından paylaşıldı. Verilere göre Among Us, geçtiğimiz Kasım ayında 12 milyon defa indirildi ve 6 milyon dolar gelir etti. Her geçen gün daha popüler bir hale gelen Among Us, 2021 yılında neler yapacak gerçekten merak konusu. Among Us ile ilgili önemli gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.