Şüpheli işlemleri belirlemek için makine öğreniminin kullanımı artıyor

E-ticaret başta olmak üzere sahtekarlıklar ve kimlik kopyalamalar son dönemlerde yüksek miktarlara ulaştı. Bunu engellemek ve azaltmak için de yapay zeka ve makine öğrenimi bazlı altyapı sağlayıcıları daha fazla görülmekte.
Şüpheli işlemleri belirlemek için makine öğreniminin kullanımı artıyor

Ödeme ve sipariş tamamlama platformu Bolt, geçen seneyi 75 milyon $'lık bir yatırım turu ile kapattı. Perakende işlemlerindeki artışla ağına gelen müşteri sayısında da katlanma gören Bolt, online işlemler için birden çok araç sunmakta. Shopify, Magento, Salesforce gibi platformlarda kullanılan uygulama sipariş tamamlama ve ödemelerdeki sahtekarlıklara karşı koruyan araçlarla hacmi gittikçe artan internet alışverişlerini güvence altına almayı hedefliyor. 

Sahtekarlığı belirlerken fare hareketleri, yazma hızı, kopyala - yapıştır davranışı gibi birçok hamleyi makine öğrenimi ile analiz eden Bolt'un algoritması her işlemde 200'e yakın değişken kullanarak doğrulama sağlayarak şüpheli görünen kullanıcılar için ekstra güvenlik adımları da istemekte. Böylelikle hem perakendeciyi hem de kullanıcıları koruyan Bolt ve benzeri altyapıların e-ticaret siteleri başta olmak üzere banka, fintech'ler ve diğer üçüncü partilerin gelirlerinde de olumlu etkisi görülüyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.