Öğretmenlerin iPhone veya iPad'lerini Zoom için harici kameraya dönüştüren uygulama: Overviewer

Tamamen ücretsiz olarak hizmet veren Overviewer, iPhone'unuzu ya da iPad'ininiz harici bir kameraya dönüştürüyor.
Öğretmenlerin iPhone veya iPad'lerini Zoom için harici kameraya dönüştüren uygulama: Overviewer

Covid-19 pandemisiyle birlikte tüm dünyada, okullara gidemeyen öğrenciler ve öğretmenler uzaktan eğitime geçiş yaptı. Bu durum her ne kadar sağlık açısından önemli olsa da ne yazık ki uzaktan eğitimden yüz yüze eğitim gibi verim alınamıyor ve bunun belli başlı nedenleri bulunuyor. Bu nedenlerden biri de öğretmenlerin fiziksel dökümanları veya görselleri öğrencilere diledikleri gibi gösteremiyor olması. Zira bir sayfanın görüntüsünü çekip atmak vakit kaybettiriyor, öğretmenlerin arkasındaki tahta bilgisayar kameralarından seçilemeyebiliyor.

Bu sıkıntıyı baz alan Charlie Chapman, Overviewer adlı bir uygulama geliştirmiş. Tamamen ücretsiz olarak hizmet veren bu uygulama, iPhone'unuzu ya da iPad'ininiz harici bir kameraya dönüştürüyor. Böylelikle Zoom'da canlı ders yaparken ekranınızı paylaşmak istediğinizde bu kamerayı seçebiliyor ve elinizin altındaki belgeyi kusursuz bir şekilde anlık olarak karşı tarafa iletebiliyorsunuz. Dilerseniz cihazınızı bir noktaya sabitleyebiliyorsunuz. Örneğin; evinizdeki tahtayı net bir şekilde gören konuma yerleştirdiğinizde tüm öğrenciler yazdıklarınızı net bir şekilde görebiliyorlar.

Overviewer, bir bilgisayara Lightning kablosuyla veya AirPlay aracılığıyla kablosuz olarak bağlandığında iPhone ile çalışan Zoom'un yerleşik ekran paylaşım özelliğinden yararlanarak bir yedek olarak çalışıyor. Ekranda, telefonunuzun kamerasının gördüğü her şeyi gösteriyor. Uygulama, aydınlatma durumunuz ideal değilse telefonunuzun el fenerini açma ve hangi kameranın görüntülendiğini değiştirme seçeneği de sunuyor.

Overview ile görüntülerin sadece dikey olmasına gerek de yok, dilerseniz yatay görüntüler de paylaşabiliyorsunuz ve bu da paylaşım yapılabilecek belgeler konusunda ekstra kolaylık sağlıyor. Android kullanıcıları için aktif olmayan uygulamayı, iPhone veya iPad kullanıcıları App Store'dan ücretsiz olarak indirebilirler. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.