Facebook, "Sayfalar"dan "Beğeni"yi kaldırıyor

Facebook bugün Sayfalar'a gelen yenilikleri paylaştı. Sayfalar'a gelen yenilikler arasında yeni bir Soru-Cevap formatı, Sayfalara özel bir Haber Kaynağı Akışı ve yeni Sayfa Yönetimi araçları yer alıyor.
Facebook,

Facebook Sayfaları yeni bir tasarıma kavuşuyor, Beğeni butonu sayfalardan kalkıyor. Facebook bugün yayınladığı bir blog gönderisi ile Sayfalar'a gelen yenilikleri paylaştı.

Sayfalar'a gelen yenilikler arasında yeni bir Soru-Cevap formatı, Sayfalara özel bir Haber Kaynağı Akışı ve yeni Sayfa Yönetimi araçları yer alıyor. Tasarım değişikliğinin en can alıcı kısmı ise; Sayfalar'dan Beğeni'nin kaldırılacak olması. Güncellemenin önümüzdeki aylarda yayına alınması planlanıyor. 

Facebook Sayfalarında Beğeni yerine Takip dönemi başlıyor

Sosyal ağ ekosisteminde "Beğen" butonu ile ikonlaşan Facebook'un bu tercihi dikkat çekici olsa da yersiz değil. Sayfalara Beğeni bırakan pek çok kişi, sonrasında Sayfayı takip etmeyi bırakabiliyor. Hatta zamanla, Haber Akışı'ndan Sayfanın içeriklerini de kaldırıyor. Facebook, Sayfalar'dan beğeni seçeneğini kaldırarak, hatır için Sayfa Beğenme durumunu da ortadan kaldırıyor.

Facebook bundan böyle Sayfalarda "Takipçiler" metriğini dikkate alacak. Bu sayede Sayfalar da içeriklerini gören kullanıcı sayısı hakkında daha doğru bir veriye erişmiş olacak. 

Haber Kaynağı Akışı 

Yeni tasarım değişiklikleri kapsamında Sayfaların kendi Haber Kaynağı Akışlarına sahip olacağını belirtelim. Böylece Sayfalar, Haber Kaynağı'ndaki tüm konuşmalarda varlık gösterebilecek. Haber Kaynağı Akışı ile Sayfaların Trendleri daha yakından takip etmesi ve takipçileriyle etkileşime girmesini kolaylaştıracak. Sayfalara özel Haber Kaynağı, Sayfalara, etkileşime girmesi ve takip etmesi için diğer ünlüleri, Sayfaları, Grupları ve öne çıkan içerikleri önerecek. 

Sayfaların başka sayfalara yaptığı yorumlar, Takipçileri tarafından yorum kısmında en üstünde görülecek. Eğer, sayfa doğrulanmış ise; yorumlarda da mavi tık kullanıcı adının yanında yer alacak. Bununla birlikte Sayfanın başka gönderilere yaptığı yorumlar Haber Kaynağı'nda önceliklendirilecek. 

Henüz sayfayı takip etmeyen kişiler, Yorumlar ve Öneri Gönderileri üzerinden Sayfayı takip edebilecek. 

Soru Cevap Formatı

Yenilikler kapsamında Facebook Sayfaları, Instagram'ın Soru çıkartmalarına benzer bir  Soru - Cevap özelliğine kavuşuyor. Sayfalar bir Soru - Cevap Oturumu düzenleyerek, Takipçilerin, belli bir konuda sorular sormasını sağlıyor. Sayfanın yanıtladığı sorular, takipçilerin kaydırabileceği bir dizi sorunun bir parçası haline geliyor. Soru - Cevap oturmunun moderasyon yükünü azaltması olası. Şirketler, özellikle Sıkça Sorulan Sorulara, oturumlarda yer vererek, müşteri deneyimini iyileştirebilir. 

Moderasyon iyileştirmesi 

Facebook yenilenen tasarımla birlikte daha gelişmiş bir Moderasyon kapasitesi sunuyor. Facebook'un algoritması, yorumlardaki nefret söylemi, şiddet, cinsellik ve spam içeren içerikleri, başkalarını taklit eden sahte hesapları ve oltalamaya yönelik aktiviteleri tespit ederek, filtreliyor. Şirket, önümüzdeki dönemde bu alanda daha fazla geliştirme yapacağını da not düşüyor. 

Yönetici Araçlarındaki Yenilikler

Moderasyondan bahsetmişken, Facebook Yönetici rollerindeki değişikliklerden de bahsetmekte fayda var. Bundan böyle Facebook Sayfa Yöneticileri, diğer sayfa yöneticilerine görev odaklı izinler tanımlayabilecek. Bu izinler, İstatistik, Reklamlar, İçerik, Topluluk ve Mesaj gibi belirgin görevleri içerecek. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.