100 milyon dolar yatırım alan dijital satış platformu SalesLoft'un değerlemesi 1,1 milyar dolara ulaştı

Atlanta merkezli dijital satış platformu SalesLoft, Owl Rock Capital'ın liderliği üstlendiği yeni yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım aldı.
100 milyon dolar yatırım alan dijital satış platformu SalesLoft'un değerlemesi 1,1 milyar dolara ulaştı

Atlanta merkezli dijital satış platformu SalesLoft, Owl Rock Capital'ın liderliği üstlendiği yeni yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım aldı. Tura Insight Partners, HarbourVest ve Zoom'un da erken aşama yatırımcılarından olan Emergence Capital katıldı. Şirketin değerlemesi, yeni yatırımdan sonra 1,1 milyar dolara ulaştı.

SalesLoft, satış görevlilerinin potansiyel müşterileri bulup takip etmekten, sanal koçluk araçlarıyla satış yapmalarına kadar tüm satış süreçlerini sanal olarak yürütmelerine yardımcı olmak amacıyla yapay zeka tabanlı araçlar sağlıyor.

Şirketin kurucu ortağı ve CEO'su Kyle Porter, Covid-19 salgınından önce bile ürünlerine güvendiklerini söylüyor. Porter, Covid-19'un etkisini halihazırda güçlü olan eğilimi iten bir rüzgar olarak tanımlıyor. Porter, SalesLoft'un kendi satış döngüsünün, pandemiden bu yana yüzde 40 iyileştiğini ve bunun başlangıçta geliştirdikleri gibi araçlar önemli olduğunu sözlerine ekliyor. 

SalesLoft'un birlikte çalıştığı müşteri türleri açısından da zamanla değişiklikler yaşandı. Şirket, başlangıçta orta sınıfa odaklanmıştı, ancak bu durum, daha büyük şirketlerin de dahil edilmesiyle değişti. Zira Google, LinkedIn, Cisco, Dell ve IBM gibi şirketlerin tümü şu anda SalesLoft'un müşterisi. Porter, Cargil, 3M ve Standard & Poor gibi daha fazla ana akım işletmenin de kendi müşterileri haline geldiğinin altını çiziyor. 

Şirket, aralarında Clari, Chorus.ai, Gong, Conversica, Afiniti ve Outreach'ın yanı sıra Salesforce gibi devlerin de bulunduğu çok sayıda oyuncuya karşı rekabet ediyor. Bu noktada Porter, SalesLoft'un en büyük satış noktasının, müşterilere uçtan uca satış çözümü sunması olduğunu belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.