SPONSORLU

Verimli ve Çevik Veri Yönetiminin Arkasındaki Teknoloji

Veri odaklı iş modellerinin uygulanmasında altyapı modernizasyonu kritik öneme sahiptir. Intel Optane, HPE Synergy ile yüksek performans sunar.
Verimli ve Çevik Veri Yönetiminin Arkasındaki Teknoloji

Gittikçe dijitalleşen bir dünyada veri ve veri yönetimi odaklı yatırım kararları sektörler için önemini arttırmaya devam etmekte. Etkin veri analizi ve yönetimi yaparak, veriden iş ve rekabet avantajı yaratabilen firmalar rakiplerine göre ciddi avantajlar sağlamaya başladılar. IDC araştırmaları, “veri-odaklı” stratejiler geliştirebilen organizasyonların dijital dönüşüm yolculuklarında rakiplerine göre çok daha önde olduklarını gözlemlemektedir. 

IDC 2020 global tahminlerine göre, 2022 yılı itibariyle global 2000’de yer alan şirketlerin müşteri verisi edinimini iyileştirmek adına büyük veri, analitik ve yapay zeka çözümlerine 100 milyar doların üzerinde yatırım yapacağını ve 2025 yılına kadar dünya çapında yılda 163 zetabyte verinin yaratılacağını öngörmektedir. 

BT yöneticileri hem bütçe kısıtlamaları nedeniyle maliyetleri düşürme, hem de rekabetçi olmak anlamında veri analitiğinden eyleme geçirilebilir çıktılar elde etmek için gereken süreyi azaltma anlamında ciddi baskı yaşamaktadırlar. Veri hacimleri ve yapay zeka iş yükleri daha karmaşık hale geldikçe, kurumların yüksek performans elde edebilecekleri teknoloji çözümlerine ihtiyaçları artmaktadır. 

Kurumlar veri tabanlarını ve uygulamalarını tasarlama ve kullanma aşamasında, veri kullanımlarını daha güçlü, uygun maliyetli ve verimli hale getirecek radikal değişiklikler yapmak durumundadır. Yazılım-tanımlı veri merkezindeki son yenilikler, kurumların veriyi yönetme yöntemlerini iyileştirmelerine olanak tanımaktadır. Yoğun-iş yüklerine bağımlı olan birçok kurum, daha hızlı iş hacmi ve daha yüksek IOPS oranlarına sahip bir çözümden faydalanabilir. Intel® Optane Teknolojileri ile güçlendirilmiş Xeon tabanlı, şekillendirilebilir altyapı olarak da bilinen HPE Synergy sunucuları, çeşitli kullanım durumları ve iş yükleri için test edilen yazılım-tanımlı depolama çözümü VMware vSAN ile birlikte kurumlara veri yönetimi anlamında ciddi avantajlar sağlamaktadır. Yoğun iş yükleri ile çalışan kurumlar aşağıdaki iş faydalarını elde etmek için Intel® Optane ™ DC SSD’ler ve HPE Synergy sunucularla VMware vSAN depolama çözümlerini birlikte kullanarak depolama ve işleme performanslarını ciddi oranda artırabilirler. 

Bu yüksek performanslı veri depolama ve işleme çözümü, kuruluşların daha fazla veri aktarmasına ve daha fazla IOPS işlemesine, veri aktarımlarını hızlandırmasına ve gecikmeyi azaltmasına, veri analitiğinden elde edilen öngörüleri optimize etmesine, bu sayede daha fazla müşteriye hizmet vermesine ve kullanıcı deneyimini geliştirmesine olanak tanımaktadır. 

VMware, HPE ve Intel Optane Çözümü: Intel® Xeon® Ölçeklenebilir işlemci ailesinden CPU’ları içeren HPE şekillendirilebilir (composable) alt yapı çözümü, Intel® Optane ™ SSD’ler ile uyumludur ve 20 adete kadar NVMe sürücüsünü destekleyebilir. 24 DIMM yuvası, 128 GB ile 3 TB hafızaya kadar destekleme gücüne sahiptir. Intel Optane DC SSD’ler modern veri merkezinde İyileştirilmiş yanıt süreleri ve yüksek dayanıklılık (iş kritik uygulamaların kesintisiz çalışması) sağlamaktadır. Intel Optane çözümü HPE yüksek performans sunucu ve VMware vSAN çözümü ile kurumlara veri yönetimi anlamında yüksek performans seçeneği sunmaktadır. 

Verimli ve Çevik Veri Yönetiminin Arkasındaki Teknoloji konulu raporu indirmek için tıklayın

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.