Spotify'da kişiye özel "günlük keşif" listesi oluşturan platform: Discoverify

Discoverify'ın Spotify'a erişimine izin verdiğinizde karşınıza 5-6 soruluk anket benzeri bir bölüm çıkıyor; şarkıların ne kadar popüler, enerjik, enstrümantal olması gerektiği gibi bazı sorulara 1 ila 100 arasında bir puan ile cevap veriyorsunuz.
Spotify'da kişiye özel

Spotify'ın belki de en sevilen yanı öznelliği ön planda tutması ve kişiye özel içerikler sunması. Geçtiğimiz ayın sonunda yıl sonu listelerini açıkladığı Spotify Wrapped özelliği ile bir kere daha müzikseverlerin gündemine oturmayı başaran dijital müzik platformu, haftalık hazırladığı Discover Weekly ve Release Radar'ın yanı sıra Daily Mix listeleri gibi listelerle de kullanıcıların ilgisini çekmeyi başarıyor.

Kişisel olarak şunu söyleyebilirim; Spotify'ın en ilgi çekici listesi, her hafta başında yayınlanan kişiselleştirilmiş "Discover Weekly" yani "Haftalık Keşif" listesi. Fakat 30 şarkıdan oluşan bu liste, benim gibi müzikle yatıp müzikle kalkanlar için ne yazık ki yetersiz kalıyor ve ilk günden tüm şarkıları tüketiyorum. Fakat şimdi, üçüncü parti bir uygulama olan Discoverify, bu soruna çözüm getirdiğini öğrendim. Zira platform, haftalık listeye benzer listeleri, üstelik sizin de belirlediğiniz özelliklere göre günlük olarak oluşturuyor. 

https://

Kişiye özel şarkılardan oluşan günlük çalma listesi

Discoverify'ı kullanmak için web üzerinden Spotify hesabınızla sisteme giriş yapmanız, daha doğrusu uygulamayı onaylamanız gerekiyor. Bu durumda uygulamanın birçok verinize eriştiğini de belirteyim, çünkü sizin kişisel dinleme alışkanlıklarınız bu listelerin oluşturulmasında baz alınıyor, bu da böyle bir erişimi gerektiriyor. Discoverify'ın Spotify'a erişimine izin verdiğinizde karşınıza 5-6 soruluk anket benzeri bir bölüm çıkıyor. Buna göre şarkıların ne kadar popüler, enerjik, enstrümantal olması gerektiği gibi bazı sorulara 1 ila 100 arasında bir puan ile cevap veriyorsunuz. Son soruya da cevap verdikten sonra çalma listesi siz hazırlamışsınız gibi Spotify listeleriniz arasında beliriyor.

Daha sonra sizin hiçbir şey yapmanıza gerek kalmıyor, aynı liste 24 saat sonra kendi kendine güncelleniyor. Fakat cevapladığınız soruları değiştirmek isterseniz, uygulamanın web sitesine giderek dilediğiniz değişikliği yapabiliyorsunuz.

Kendi hazırladığım listeden yola çıkarak, gerçekten dinlediklerime benzer, seçtiğimiz özelliklerde 30 şarkının bana sunulduğunu söyleyebilirim. Müzik dinlemek istediğinizde, ancak dinleyecek bir şeyler bulamayıp hep aynı şeyleri dinlediğinizi fark ettiğiniz noktada Discoverify bir kurtarıcı olacaktır.

Uygulamaya buradan göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.