Tencent destekli online sağlık topluluğu DXY, 500 milyon dolar yatırım aldı

Çinli tüketiciler ve Pfizer gibi sağlık kuruluşlarını bir araya getiren 20 yaşındaki online sağlık topluluğu DXY, Trustbridge Partners liderliğindeki yeni yatırım turunda 500 milyon dolar yatırım aldı.
Tencent destekli online sağlık topluluğu DXY, 500 milyon dolar yatırım aldı

Çinli tüketiciler ve Pfizer gibi sağlık kuruluşlarını bir araya getiren 20 yaşındaki online sağlık topluluğu DXY, Trustbridge Partners liderliğindeki yeni yatırım turunda 500 milyon dolar yatırım aldı. Mevcut destekçi Tencent ve Hillhouse Capital da firmanın toplam yatırımını bugüne kadar 660 milyon doların üzerine çıkaran yeni tura katıldı. DXY'nin önceki yatırımcıları arasında Xiaomi'nin kurucusu Lei Jun'un Shunwei Capital'ı, Legend Capital ve DCM yer alıyor.

Şirket, doktorlar için bir bilgi paylaşım platformu olarak başladı ve zamanla kullanıcılara sağlık tavsiyesi verme ve tıbbi danışmanlık hizmetlerini de bünyesine ekledi; yani hastaların hastaneye gitmeden önce evde atabilecekleri adımları anlatan tüketiciye dönük bir yol izledi. 

Covid-19 pandemisi ile hastaneler ve dünyanın dört bir yanındaki insanlar, faaliyetlerini online'a dönüştürmek için acele ettiler ve bu da sağlık uygulamaları için talebi artırdı. DXY bu duruma hızlı yanıt verdi ve salgının başlangıcında gerçek zamanlı bir Covid-19 izleyiciyi Çin'de ilk kullananlardan biri oldu. Günümüzde sağlık kuruluşları DXY'yi bir reklam kanalı, bir öğrenme platformu ve bir işe alma sitesi olarak şirketin gelir elde etme yolları olarak da kullanabiliyor.

DXY, kurulduğu günden bu yana yaklaşık 130 milyon tüketiciyi, 9 binden fazla tıbbi kurumu ve online konsültasyon sağlayan 50 bin doktoru bünyeside barındırdı. Platformun mevcut kullanıcı sayısı ise 20 milyon. DXY, aldığı yeni yatırımı doktorlar için destek ve tüketiciler için hizmetler özelliklerini güçlendirmek için harcayacağını açıklıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.