Bağımsız filmler ve film festivalleri için dijital yayın platformu: Filmocracy

Filmocracy, özellikle bağımsız filmlere ve online festivallere odaklanan bir dijital yayın platformu. Platformda, ücretsiz sunduğu özelliklerin yanı sıra ücretli abonelik seçenekleri de bulunuyor.
Bağımsız filmler ve film festivalleri için dijital yayın platformu: Filmocracy

2020'nin son zamanlarını yaşadığımız şu günlerde, şüphesiz herkes için çok zor geçen bir yılı geride bırakacak olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Yıl biterken değişen tek şey bir rakam gibi görünse de aslında 2020'nin bize öğrettiği bazı şeyler de oldu. Uzaktan çalışmanın korkulacak kadar zor bir şey olmadığını öğrendik. Online alışverişe yöneldik ve evlerimizde daha fazla vakit geçirdik. Bir noktadan sonra her şey rutine dönüşse de kendimizi oyalamak için hep yeni arayışlar içine girdik. Bu noktada da yardımımıza internet ve dijital çözümler koştu.

Belki de 2020, dijital yayıncılık alanında altın çağın yaşanmasına neden oldu. Çünkü evde kalan hemen hemen herkes, bu dönemde dijital yayın platformlarının her türlüsüne sarıldı. Her ne kadar Netflix, BluTV, Prime Video, MUBI gibi isimler sektörde, özellikle ülkemizde ilk akla gelenler olsa da aslında globalde her geçen gün yeni bir dijital yayın platformu ile karşılaşıyoruz. Filmocracy de bu platformlardan biri.

Hem streaming hem de online festival platformu

Filmocracy'yi diğerlerinden ayıran en önemli özellik, hem streaming hem de online festival platformu olması. Zira Filmocracy, bağımsız filmlere ve bağımsız film festivallerine odaklanıyor; kısa filmler de dahil olmak üzere platformunda sadece bunlara yer veriyor.

Ödüllendirme sistemi ve üyelik modelleri

Filmocracy'nin bir ilginç özelliği de ödüllendirme sistemi olması. İzlediğiniz filmler, puanlamalarınız, yazdığınız yorumlar gibi her eylem için "popcorn" kazanıyorsunuz ve buna göre haftanın lideri belirleniyor, ona özel ödüller veriliyor. Standart filmleri reklamlı izlemeyi tercih ederseniz Filmocracy için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmiyor. Ancak daha iyi ödüller, daha fazla reklamsız içerik için aylık 7,99 dolar karşılığında Plus üye olabiliyorsunuz. Platform, dönemsel olarak film festivallerini de online yayınlıyor ve Festival Premium üyeliği ise aylık 29,99 dolar olarak ücretlendiriliyor. 

Sadece İngilizce altyazı seçeneği var

Platformda tek altyazı seçeneği İngilizce. Bu yüzden eğer İngilizce bilmiyorsanız sıkıntı yaşamanız olası, öte yandan İngilizce konusunda sıkıntı yaşamayanlar için platformda gerçekten çok güzel filmler var. Belki de hiçbir yerde duymadığınız, görmediğiniz ve festivallerden ödüllerle dönmüş, aynı zamanda kıyıda köşede kalmış filmleri Filmocracy'de bulabilirsiniz.

Platformu kullanmak için üyelik oluşturmanız, ardından mail adresinize gönderilen şifre ile aktivasyonu tamamlamanız gerekiyor. Daha sonra içerikleri dilediğiniz gibi izleyebiliyorsunuz.

Filmocracy'ye buradan göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.