Eğitim teknolojilerine odaklanan Yuanfudao, 300 milyon dolar yatırım aldı

Yuanfudao tarafından paylaşılan bilgilere göre söz konusu 300 milyon dolarlık yatırım Jack Ma’nın yatırım şirketi olan  Yunfeng Capital tarafından yapıldı.
Eğitim teknolojilerine odaklanan Yuanfudao, 300 milyon dolar yatırım aldı

Tencent destekli ödev girişimi Yuanfudao'nun 300 milyon dolar yatırım aldığını 2018 yılının Aralık ayında sizlere aktarmıştık. Yaklaşık iki yıl sonra aynı haber ile karşımıza çıkan eğitim teknolojileri girişimi, 300 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

Yuanfudao tarafından paylaşılan bilgilere göre söz konusu 300 milyon dolarlık yatırım Jack Ma’nın yatırım şirketi olan  Yunfeng Capital tarafından yapıldı. Alınan yeni yatırımının Yuanfudao'nun bu yıl aldığı 4. yatırım olduğunu da ekleyelim. Geçtiğimiz Mart ayında G serisi yatırım turunda Hillhouse Capital'dan 1 milyar dolarlık yatırım alan Yuanfudao, Ağustos ayında ise Tencent Holdings liderliğinde 1,2 milyar dolar yatırım aldı. 

Yuanfudao son olarak geçtiğimiz Ekim ayında ise DST Global liderliğinde ve CITIC Private Equity Management, GIC, Temasek, Trustbridge Partners, DCP Investments, Ocean Link, Greenwoods ve Danhe Capital'ın katılımıyla 1 milyar dolar yatırım aldı.

Alınan 300 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 4 milyar doların üzerine çıkmış durumda. 2012 yılında Shuai Ke, Xin Li ve Yong Li tarafından Çin'de kurulan Yuanfudao'nun değerlemesi ise Ekim ayında alınan yatırımla birlikte 15,5 milyar dolara ulaştı. Paylaşılan bilgilere göre 2020 yılında 1,53 milyar dolar gelir elde eden Yuanfudao, toplamda 30 bini aşkın çalışana da sahip durumda.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.