Sigortada dijital kanalların kullanımı API'lar ile daha çok yaygınlaşabilir

Açık bankacılık ile daha sık bahsetmeye başladığımız API kullanımının sigortacılıkta da daha yoğun kullanılmasıyla dijital kanalların kullanımını artırmak ve rekabette kalmak için teknolojinin daha çok entegre olduğu sistemler bekleniyor.
Sigortada dijital kanalların kullanımı API'lar ile daha çok yaygınlaşabilir

Açık bankacılık çalışmaları ülkemizde devam ederken API sağlayıcılarının haberlerini daha sıklıkla duymaya başladık. Farklı bankalardaki hesapları tek bir yerden yönetmekle başlayan açık bankacılık uygulamaları kişisel finansman araçları, varlık yönetimi, hesap hareketlerine göre birikim hedefi gibi birkaç sene önce çok öne çıkmayan özelliklere evrilmeye başladı. Sene başındaki yatırım turunu geçtiğimiz hafta yeni bir yatırım haberiyle kapatan Tink, aldığı yatırımların yanı sıra müşteri kredi analitiği yapan Instantor ve B2B müşterilere erişim için Eurobits'in satın almaları ile pazarını ve hedef kitlesini de genişletme konusunda önemli adımlar attı.

Türkiye'deki dijital bankacılık kapsamı ile kıyaslandığında çok daha küçük bir ölçeğe hizmet etmesine karşılık Tink ve benzeri API sağlayıcılar bankacılık başta olmak üzere diğer sektörlerin de gelişmesini sağlıyor. Stripe'ın BaaS servisi ile Shopify'da kullanılması, e-marketlerde API'lar ile farklı ödeme yöntemlerinin kullanılması ya da sadece bulut üzerinden çalışma yapmak için API uygulamalarını daha sık görmekteyiz. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.