Perakendeciler için dijital çözümler üreten Brightpearl, 33 milyon dolar yatırım aldı

Perakendecilerin operasyonlarını düzene koymalarına ve böylece satışlarını artırmalarına olanak tanıyan Brightpearl, Sage tarafından yönetilen C Serisi yatırım turunda 33 milyon dolar yatırım aldı.
Perakendeciler için dijital çözümler üreten Brightpearl, 33 milyon dolar yatırım aldı

Perakendecilerin operasyonlarını düzene koymalarına ve böylece satışlarını artırmalarına olanak tanıyan Brightpearl, Sage tarafından yönetilen C Serisi yatırım turunda 33 milyon dolar yatırım aldı. Toplam miktarın 23 milyon dolarını ise Sage karşıladı. Yatırım turuna Cipio Partners, Notion Capital ve Verdane de katıldı. Sage, yatırım turundan sonra Brightpearl'ün yönetim kurulunda da yer alacak.

Brightpearl, tek bir platformda sipariş, envanter, finans, CRM ve satış noktası (POS) işlevlerini içeren çok kanallı bir perakende yönetim yazılımı çözümü olarak faaliyet gösteriyor. Şirketin genel merkezleri Birleşik Krallık'ta Bristol ve ABD'de Austin, Teksas'ta bulunuyor. Şirketin ayrıca Shopify, eBay ve Amazon gibi kuruluşlarla ortaklıkları mevcut ve platformuna katılan online firma sayısının 2020'nin son çeyreğinde yüzde 75 arttığı belirtiliyor.

Brightpearl ile ortaklığın, Sage'in tamamlayıcı, yüksek büyüme oranına sahip bulut tabanlı yazılım uygulamalarına yatırım yapma stratejisiyle tutarlı olduğu açıklanıyor. Sage'ın operasyonlardan sorumlu başkanı Lee Perkins, Brightpearl gibi yüksek büyüme potansiyeline sahip bir şirkete yatırım yaparak, müşterilerini büyüme ve rekabet konusunda desteklemeye kararlı olduklarını söylüyor. 

Brightpearl CEO'su Derek O'Carroll ise perakende müşterilerini daha da desteklemek ve Sage ve Brightpearl'ün İngiltere ve ABD'de sahip olduğu güçlü varlığını hızlandırmak için Sage ile bu yeni ilişkiyi kurmaktan mutluluk duyduklarını belirtiyor. O'Carroll, Brightpearl'ün çözümünün, perakende süreçlerini otomatikleştirerek önemli faydalar sağladığını; böylece küresel satıcıların zamandan tasarruf edebildiğini açıklıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.