150 bin indirmeyi aşan Biryudumkitap, 2020 verilerini paylaştı

Mobil uygulaması ile sesli kitap özetleri ve hikayeler sunan Biryudumkitap, 2020 verilerini paylaştı.
150 bin indirmeyi aşan Biryudumkitap, 2020 verilerini paylaştı

2015 yılında Türkiye'deki kitap okuma alışkanlıklarını dönüştürmek üzere bir e-posta bülteni olarak yola çıkıp yüz binlerce kullanıcıya ulaşan Biryudumkitap, 2020 yılının başında sesli kitap özetleri ve hikayeler sunan mobil uygulamasını da tanıtmıştı.

150 binden fazla yeni kullanıcı

Pandeminin etkisiyle yükselen sesli kitap pazarı, özet dikeyinde de ciddi büyüme sağladı. Biryudumkitap, nisan ayındaki sosyal izolasyon döneminde etkileşimini yüzde 122, yeni kullanıcı edinimindeki büyümesini ise yüzde 200 artırmıştı. 2020'de 150 bin yeni kullanıcı kazanan mobil uygulama, yüzde 67'lik oranla en çok iOS'te tercih edildi. Uygulama ayrıca, kitap özetlerinin yanında hikayelerin de ciddi ilgi görmesi bakımından dikkat çekmeye devam ediyor.

Yuval Noah Harari'nin kitabı ilk sırada

Biryudumkitap'ın 2020 verilerine baktığımızda da ortaya dikkat çekici sonuçların çıktığını görüyoruz. Uygulamada en popüler kitap özetlerinde ilk sırada Yuval Noah Harari'nin 21. Yüzyıl İçin 21 Ders kitabı yer alıyor. Onu İlber Ortaylı'nın Bir Ömür Nasıl Yaşanır? adlı kitabı, Stephen Covey'nin Etkili İnsanları 7 Alışkanlığı, yine Harari'nin Homo Deus ve Sapiens kitapları izliyor.

En popüler öykülerde ilk sırada Milenko Yergoviç'in Kaktüs'ü yer alıyor ve onu Sabahattin Ali'nin Bir Aşk Masalı ve Kırglançlar eserleri izliyor. 4. ve 5. sırada ise Şeyma Sarıkaya'nın Celal Bey Size Düşe-yazdım ve Erhan Genç'in Fısıltılar eserleri yer alıyor.

En popüler yazarlarda ilk sırada Yuval Noah Harari yer alırken onu İlber Ortaylı, Stephen Covey, David Burns ve Meik Wiking izliyor. En popüler kategoriler ise sırasıyla öykü, kişisel gelişim, düşünce ve felsefe, motivasyon ile toplum ve kültür şeklinde karşımıza çıkıyor. 

Kullanıcıların yüzde 59'unu kadınlar oluşturuyor

Uygulamayı kullananların yüzde 59'unu kadınlar, yüzde 41'ini erkekler oluşturuyor. Biryudumkitap'ın kullanıcılarının çoğunluğu 25-34 yaş arasında yer alıyor. Uygulamanın en fazla kullanıldığı il ise İstanbul, onu İzmir, Ankara, Bursa ve Bakü izliyor. 

Bu zamana kadar toplamda 14 bin 643 dinlenmeye ulaşan platform, 61 binden fazla güncellendi. 28 bin 673 Biryudukkitap içeriği ise cihazlara indirildi. 29 Nisan 2020'de 5630 içerik bitirildi ve bu da bu yılın en fazla içerik bitirilen günü oldu. 

Uygulamada geçirilen ortalama süre: 5,7 dakika

Uygulamada en fazla etkileşimde bulunan kullanıcı 313 farklı kitap özeti ve öykü dinledi; 74 saat 25 dakika 32 saniye boyunca dinleme yaptı. Türkiye'deki kitap okumaya ayrılan ortalama süre günde 1 dakika iken; Biryudumkitap'ta kullanıcıların uygulamadaki ortalama süresi 5,7 dakika oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.