CV hazırlama aracı Cvlogin, 1 milyon kullanıcıya ulaştı

1 milyon kullanıcıya ulaşan Cvlogin, paylaştığı bilgilere göre, ortalama CV hazırlama süresini düşürerek 17 dakikada öz geçmiş hazırlamanıza yardımcı oluyor.
CV hazırlama aracı Cvlogin, 1 milyon kullanıcıya ulaştı

İş arama sürecinde en önemli süreçlerin başında CV, yani öz geçmiş hazırlama geliyor. İş görüşmesinden önce ilk aşama olan CV, doğru hazırlanmadığında kişinin henüz görüşme kısmına gelemeden elenmesine neden oluyor. Günümüzde pek çok kişi CV hazırlamak için bu alanda yetkinliği ile kendisini kanıtlamış sitelerden yardım alıyor. Bugün birçok ülkede hizmet veren Cvlogin, 1 milyon kullanıcıya ulaştı.

1 milyon kullanıcıya ulaşan Cvlogin, paylaştığı bilgilere göre, ortalama CV hazırlama süresini düşürerek 17 dakikada öz geçmiş hazırlamanıza yardımcı oluyor. Siteyi en çok yüzde 39 ile 18-24 yaş arası, iş hayatına yeni atılan kişiler kullanıyor. Bu yaş grubunu yüzde 38 ile 25-34 yaş arası takip ediyor. En az kullananlar ise yüzde 1,22 ile 65 ve üzeri oldu. Global çapta hizmet veren kurum özellikle Türkiye, Güney Amerika, İspanya, Hindistan, ABD gibi noktalardan talep görüyor.

Cvlogin'in kurucu ortağı Birol Kabakoğlu, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

CV, bir işe başvurduğumuzda bizi ilk gösteren, tanıtan öz geçmiştir. Bu açıdan baktığımızda önemsenmesi gerekiyor. Ancak nedense iş arayanlar tarafından henüz yeni yeni bu taraf keşfediliyor. Önemsenmeyen bu alan sizi insan kaynaklarındaki görevliye tanıtan ve onun etkilenmesine yol açan bölümdür. Eğer hazırladığınız CV, çok etkileyici olmazsa ve sizi mesleğinizde bir noktaya taşıyan öğeleri içermezse o noktada direkt olarak eleniyorsunuz ve önünüze başkaları geçiyor. Cvlogin olarak sizin tüm bilgilerinizi işlemenize yardımcı oluyoruz. Ayrıca Facebook, LinkedIn gibi sosyal medya alanlarından da bilgi çekerek gerekli noktaların doldurulmasını sağlıyoruz ve iş başvurusunu yaptığınız şirket yetkilisine doğru bilgileri aktarmanıza yardımcı oluyoruz.

İş arama sürecinde CV’nin önemine değinen Cvlogin kurucu ortağı Serdar Özkan, bu alanda kişilerin başvurduğu kaynak olduklarına dikkat çekti ve şu ifadeleri kullandı:

Şirketimiz iş arama sitelerinden önce baktığı bir kaynak haline dönüştü. Bugün 1 milyonu aşkın kişi Cvlogin sayesinde doğru bir öz geçmiş hazırlayarak, insan kaynakları yetkililerine uzmanlıklarını anlatabiliyorlar. Profesyonel hayata adım atabilmek ya da kendi alanınızda farklı bir konumda iş bulmak isteyen milyonlarca insan global çapta şirketimizi tercih etti. Bu da işimizi doğru yaptığımızı gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.