Enis Hulli: "Uzaktan takip ve yönetim alanındaki firmalar büyüyecek."

Enis Hulli, 2021'de yatırımların yeniden hız kazanacağını düşünüyor.
Enis Hulli:

500 İstanbul'un ortaklarından Enis Hulli'ye göre 2020 herkes için olduğu gibi portföy şirketleri için de çalkantılı geçti. "Gecikmeli olsa da, 30 milyon Euro büyüklüğündeki ikinci fonu (Fund II) ayağa kaldırmış olmamız mutluluk verici" diyerek  2021'nin başlaması ile beraber, yatırımlarının tekrar hız kazanacağını düşünüyor ve sözlerine şöyle devam ediyor: "Portföy şirketleri pandeminin başlarında sıkıntılı dönemler geçirseler de, teknoloji kullanımının ve iş yapış şekillerinin değişmesi ile üçüncü çeyrekte tekrar hız kazandı. Pandemide Carbon ve Insider'ın yatırım turları başta olmak üzere, portföy şirketlerimiz 200 milyon dolara yakın ek finansman aldı."

500 İstanbul'un portföyünde beş sağlık teknolojisi girişimi var ve bu şirketlerin büyük kısmı farklı dikeylerde uzaktan hasta takip ve yönetimini kolaylaştıran, sağlık sektörünün dijitalleşmesini hızlandıran girişimler... Enis Hulili, "Bu şirketlerin sunduğu servislere ihtiyacın da artması ile beraber, pandemi döneminde iyi bir zıplama yaşadığını gördü. Bunun aynı şekilde devam edeceğini düşünüyorum. Yalnızca sağlık değil, inşaat teknolojilerinden, güvenliğe uzaktan takip ve yönetim alanındaki firmalar, içinde bulundukları dikeylerden bağımsız bir şekilde, müşteri kazanmaya ve büyümeye devam edecekler" diye konuşuyor. 2021'nin ikinci çeyreği ile beraber sosyal hayatın geri dönmesini, üçüncü çeyrek sonrasında ise tamamen eski haline dönmesini beklediğini söyleyen Hulli, toplumun son bir yılda alıştığı içine kapanıklığın kalıcı olmadığını ve hızlı bir şekilde eski seviyesine döneceğini düşünüyor.

Girişimciler, üç şeye dikkat etmeli

Hulli, girişimcilerin 2021'de mutlaka bunları göz önünde bulundurması gereken üç şeyi şöyle sıralıyor:

  • Daha önceden maliyetli gelen, ve bu sebepten dolayı istenilen seviyeye ulaşmamış, dijitalleşmelerin, artık çok daha uygulanabilir ve finansal olarak mantıklı olarak görüşeceğini düşünüyorum.
  • Sirkülasyonda olan toplam Amerikan Doları'nın yaklaşık yüzde 35'i geçtiğimiz 10 ay içerisinde basıldı. Para eskisinden de daha fazla olacak, hele ki teknoloji sektörü için.
  • Küreselleşme sekteye uğradığı bir gerçek, bir kaç yıllık zıplama ile eski rayına oturaacağını düşünüyorum.

Herkesin okuması gereken kitap: The Hard Thing About Hard Things

Enis Hulli, daha önce okumaya fırsat bulamadığı Horowitz'in The Hard Thing About Hard Things kitabını bitirmiş. Pandeminin başlaması ile özellikle bu dönemde okunması gereken bir kitaplardan biri olduğunu söylüyor ve ekliyor: "Gerçekten düşünme sistematiğime ve buna bağlı portföy şirketleri ile yaptığımız görüşmelere yön verdiğini düşünüyorum."

Catgenie ve iRobot, 2021'da alacağı teknoloji markaları

2021'de almayı planladığı teknolojik cihazlarla ilgili şöyle konuşuyor: "Yeni eve taşınıyor olduğum için ve kedilerimi sevsem de, evi temiz tutmak istedigim için, Catgenie otomatik kedi tuvaleti ve iRobot Roomba robot süpürge... (gülüyor)

Serinin diğer söyleşilerine buradan ulaşabilirsiniz!

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.