Yılın içerik üreticileri için en hareketli dönemlerinden biri geldi. Artık birçok şirket yıl sonu verilerini açıklıyor, tüm yıl boyunca öne çıkan trendleri paylaşıyor. Tüm dünyanın en popüler video platformu YouTube'un verileri ise belki de en çok merak edilenlerdi. Her ne kadar platformda günlük ve haftalık trendleri düzenli olarak takip etmek mümkün olsa da yıl sonunda tüm verileri toplu olarak görmek de gözden kaçanları değerlendirmemize yardımcı oluyor.
YouTube'un açıkladığı verilere göre pandemi gibi zorlu bir dönemde bile insanlar kendilerini geliştirmeye yöneldi.
1- YouTube'da 2020'de satrançla ilgili 1 milyardan fazla görüş belirtildi. Bu konuda özellikle son dönemde öne çıkan Netflix içeriklerinden The Queen's Gambit'in rolünün de büyük olduğunu söyleyebiliriz. Zira The Queen's Gambit'in başarısı, Chess.com'a günlük 100 bin yeni kullanıcı getirmişti. Benzer bir ivme hiç şüphesiz YouTube algoritmalarına da yansıdı.
2- Witchcraft 101 başlığına sahip videolar 3 milyondan fazla görüntülenme sayısına ulaştı.
3- Ipsos MORI, YouTube adına Almanya'da 18-44 yaşları arasındaki 1830 kişiyle online bir anket gerçekleştirdi. Buna göre Almanya'daki insanların yüzde 66'sı yeni bir hobi geliştirmek için YouTube'u kullandı.
4- YouTube adına Ipsos MORI, Hindistan'da 18-44 yaşları arasındaki 1969 kişiyle online bir anket gerçekleştirdi. Buna göre Hindistan'da anket katılımcılarının yüzde 94'ü bir şeyler yapmayı öğrenmek için YouTube'u kullandı.
5- Brezilya'da yapılan ankete göre ise 2020'de, Brezilya'daki ankete katılanların yüzde 83'ü canlı etkinliklerin yerini alan etkinlikleri izlemek için YouTube'u kullandı.
6- YouTube'daki toplam günlük canlı yayınlar ise 2020'nin ilk yarısında yüzde 45 arttı.
7- Ipsos MORI, YouTube adına ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, Japonya, Hindistan, Breziya ve Mısır gibi ülkelerde, Kasım 2020'de 18-44 yaşları arasındaki bireylerle online bir anket gerçekleştirdi. Buna göre izleyicilerin yüzde 47'si kurgusal veya sanal içerik oluşturuculardan veya karakterlerden içerik izlemeye açık olduklarını belirtti.
8- Ipsos MORI, YouTube adına ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, Japonya, Hindistan, Breziya ve Mısır gibi ülkelerde, Kasım 2020'de 18-44 yaşları arasındaki bireylerle online bir ankete göre insanların yüzde 58'i her yaştan içerik oluşturucu tarafından hazırlanan dijital içeriği izlemeye açık olduğunu söyledi.
9- Yapılan online ankete göre izleyicilerin yüzde 40'ı bir videoyu online izlerken aynı anda bir etkinliğe katıldıklarını söyledi.
10- İnsanların yüzde 73'ü bu yıl online video platformlarında oyun izlediklerini söyledi.
11- Canlı yayın izleyicilerinin yüzde 58'i, canlı yayın izlemenin kendilerini daha büyük bir şeye bağlı hissetmelerine yardımcı olduğunu söyledi. Bu durumu aidiyet kavramı ile örneklendirmek de mümkün.
12- İnsanların yüzde 72'si 2020 boyunca egzersiz yapmak veya formda kalmak için YouTube'u kullandı.
13- Pandeminin ilk dönemlerinde adını sıkça duyduğumuz Chloe Ting, 2020'de 14 milyon yeni abone topladı.
14- Canlı yayın izleyicileri arasında, insanların yüzde 56'sı canlı akışları izlemenin bir etkinlikte yüz yüze olmak kadar iyi olabileceğine katıldığını belirtti.
15- Evde egzersiz videosu görüntülemeleri, özellikle nisan ayında zirveye ulaştı.YouTube, Ocak 2020'den Ekim 2020'ye kadar başlığında "ev" veya "ekipmansız" yazan egzersiz videoları için global YouTube görüntülemelerini baz aldı.
16- İnsanların yüzde 48'i kültürel konularda yeni bakış açıları göstermek için online videolara güveniyor.
17- Globalde kişilerin yüzde 82'si 2020 boyunca bir şeyleri kendi başlarına yapmayı öğrenmek için YouTube'u kullandı.
18- İnsanların yüzde 54'ü, bu yıl online olarak komik içerik oluşturucularını veya içeriklerini izlemenin zor anlarla başa çıkmalarına yardımcı olduğunu kabul etti.
19- Başlıkta "beginner" varyasyonlarının yer aldığı videolar, 2020'de global olarak 9 milyardan fazla görüntüleme topladı.
20- Baby Shark ve Despacito ise gelmiş geçmiş en çok izlenen içerikler oldu.
YouTube'un paylaştığı istatistiklerden özellikle öne çıkanları sizler için paylaştık. Ancak tüm verilere buradan ulaşabileceğinizi de hatırlatalım.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap