Mağaza içi alışveriş için hala umut ışığı görünmekte

Salgın ile birlikte mağazaların kapanması, perakendecilerin iflas açıklamaları derken yüz yüze alışverişte daralma görülmesi, mağazaların toplam perakende içindeki payını büyük ölçüde azaltmadı.
Mağaza içi alışveriş için hala umut ışığı görünmekte

Bill Gates birkaç sene önce genel olarak önümüzdeki 2 sene içinde olabilecek değişimin daha çok olacağını düşünüp önümüzdeki 10 sene içindeki değişimin daha az olacağını düşünme eğiliminde olduğumuzu söylemişti. Salgın ve etkileriyle uğraşmaya devam ettiğimiz bu dönemde bazı sektörlerdeki değişimlerin gerçekten beklenenin üzerinde olduğunu söylemek mümkün - özellikle fintech ile bankacılık ve bunu doğrudan etkileyen perakende sektörü için. 

E-ticarette her sene yaşanan %30'luk büyümenin artarak devam ettiği beklentilere baktığımızda seneyi bitirirken tahminlerin üzerinde bir artışla kapatmamız olası görünüyor. Ödeme sistemlerindeki gelişmeler, dijital cüzdan kullanımının yaygınlaşması ve bankacılıkta ödeme ve para gönderme ile ilgili son dönemde gördüğümüz yeniliklerin bu gelişmeye katkısı olacağı kesin. Bununla birlikte yüz yüze mağazalardan alışveriş de perakendenin büyümesinde pastadan büyük payı almaya devam ediyor.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.