Fransız fintech Lydia, 86 milyon dolar yatırım aldı

Fransız fintech girişimi Lydia, B Serisi yatırım turunu genişleterek aynı turda 86 milyon dolar daha yatırım aldı.
Fransız fintech Lydia, 86 milyon dolar yatırım aldı

Fransız fintech girişimi Lydia, B Serisi yatırım turunu genişleterek aynı turda 86 milyon dolar daha yatırım aldı. Lydia ilk olarak Ocak 2020'de 45 milyon dolar toplamış ve Tencent bu yatırımı yönetmişti. ​​Şimdi 86 milyon dolar daha yatırım alan Lydia'nın B Serisi'nde aldığı toplam yatırım da böylelikle 131 milyon dolara yükseliyor. 

TechCrunch'ın edindiği bilgilere göre şirketin değeri, B turunun iki bölümü arasında gerçekten önemli ölçüde arttı. Ancak bu konuda net bir sayı paylaşılmadı. Venmo Genel Müdürü Amit Jhawar, Accel için bu yatırımı yönetti. Accel'e temmuz ayında girişim ortağı olarak katıldı ve Lydia'nın da yönetim kuruluna katılacak.

Jhawar, Braintree'ye 2011 yılında COO ve CFO olarak katıldı. Kısa bir süre sonra Braintree, ödeme uygulaması Venmo'yu satın aldı. PayPal daha sonra Braintree ve Venmo'yu satın aldı ve Venmo'yu ABD'de 52 milyon kişinin kullandığı devasa fintech tüketici uygulamasına dönüştürdü. Şimdi ise Lydia, Fransa'nın Venmo'su olarak tanımlanıyor. 

Lydia ile birkaç saniye içinde başka bir kullanıcıya para göndermek mümkün oluyor. Bankacılık uygulamasına bir hesap numarası girmeniz de gerekmiyor; karşı taraf telefon numaranızı bildiğiniz sürece, ödemenizi alıyor. Hesabınızda paranız varsa, doğrudan bir Visa banka kartı kullanarak harcamayı seçebiliyorsunuz. Lydia, Apple Pay ve Google Pay ile çalışan bir sanal kart oluşturmanıza izin veriyor. Lydia, uygulamada doğrudan para yatırmayı da destekliyor. 

Lydia, aldığı yeni yatırımla hizmet verdiği ülkeleri de genişletiyor ve ilk olarak Portekiz'den başlıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.