Ahmed F. Karslı: "Temassız ödeme teknolojilerinin 2021 yılının trendleri arasında güçlü bir yeri olacak."

Ahmed F. Karslı "Bulut bilişimin anahtar rolü üstleneceği yapay zeka teknolojileri, yakın geleceği etkisi altına alacak ve hayatımızda sürekli var olacak" diyerek 2021'de öne çıkacak teknoloji trendlerini özetliyor.
Ahmed F. Karslı:

Papara'nın kurucu Ahmed Faruk Karslı, girişimcilik kariyerini sığdırdığı 13 yılda 6 farklı sektörde iş yaptı.  Deneyimli girişimci, "2020 yılı her açıdan dünyayı ve ülkemizi olumsuz etkileyen bir yıl olarak geride kalıyor. Türkiye’de ilk Covid-19 vakasının görülmesiyle birlikte uzaktan çalışma modeline geçtik, çalışma süreçlerimizi revize ettik. Bu yeni döneme ve çalışma şekline hızlıca uyum sağladık" diyerek bu yılı özetliyor.

5G teknolojisi küresel ekonomiyi geliştirecek!

Ona göre yapay zeka gelecek senin en büyük teknoloji trendlerinden biri olacak. Karslı konuyla ilgili sözlerine şöyle devam ediyor: "Yapay zekaya dayalı ürünleri ve hizmetleri 2021’de daha çok alanda görmeye başlayacağız. Şimdi önümüzde küresel ekonomiyi geliştirecek yeni bir teknoloji var: 5G... Dijital dönüşüm için vazgeçilmez olacak 5G ağı çalışmaları, pandemi sebebiyle kesintiye uğramış olsa da son aylarda yeniden hızlandı. 2020 sonrasında 5G’nin yaygınlaşmasıyla birlikte yeni bir kilometre taşını daha geride bırakacağımızı düşünüyorum.

Pandeminin etkisiyle başta gelişmiş ülkeler olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde temassız ödemeler hızla yaygınlaştı. Temassız ödeme teknolojilerinin 2021 yılının trendleri arasında güçlü bir yeri olacak. Şu anda verinin bir hazine olduğunun hepimiz farkındayız. Kullanıcıların dijital ürün ve hizmetlere her geçen gün daha fazla yönelmesi ile birlikte kurumların veri tabanlarında biriken veri de hızla artıyor. Fakat, bu kadar büyük miktarda veriyi anlamlandırarak üzerinden aksiyon alınabilecek bilgi haline getirmek de bir o kadar zorlaşıyor. Bu nedenle, Büyük Veri'yi yönetmek ve analiz etmek daha önemli bir ihtiyaç olacak. Bu konudaki çalışmaların da giderek hızlandığına şahit olacağız. Yüksek hızlar, bulut bilişim eğilimini teşvik ediyor. Uygulamalar ve veri analizi de buluta taşınıyor.

Bulut bilişimin anahtar rolü üstleneceği yapay zeka teknolojileri, yakın geleceği etkisi altına alacak ve hayatımızda sürekli var olacak. Pandemi ile birlikte insanların fintech'lere ve alternatif ödemelere olan yaklaşımlarının olumlu yönde değiştiğini gördük. 2021 yılında fintech devrimi ivme kazanacak. Açık bankacılık dediğimiz kavram hem fintech hem de bankacılık sektörünün geleceği yeniden şekillendirecek. Artık kullanıcılar hangi banka veya finansal kuruluş ile çalışıyor olursa olsun, bu kurumlardaki hesaplarına onlara en iyi deneyimi sağlayan uygulamalar üzerinden ulaşabilecek. Bundan böyle rekabet, kullanıcı deneyimi üzerinden şekillenecek."

Girişimcilere 3 tavsiyesi

Kariyerine 17 yaşında bir cep telefonu bayisi işleterek başlayan Karslı, yeni yıl için girişimcilere verdiği önerileri ise şöyle sıralıyor.

  • Pandemi döneminde değişen alışkanlıkların kalıcı etkilerini iyi analiz etmemiz gerek.
  • Girişimimiz hangi ölçekte olursa olsun risk yönetimi ve acil durum senaryolarının her an hazır olması gerek.
  • Giderleri kontrol altında tutarak organik büyümeye odaklanmak gerek. Kaynaklarımızı tüketme ve yeni kaynak yaratamamaktansa gideceğimiz noktaya biraz daha geç varmamız daha mantıklı bir karar olabilir.

Spotify'da en çok dinlediği isim: Aşık Mahsuni

2020 yılında en sevdiği kitap Robert Cialdini’nin Influence’ı olmuş. Kitapta onu en çok “People don’t care how much you know until they know how much you care.” sözü etkilemiş. Dizi olarak da sıkı bir Michael Jordan hayranı olduğu için The Last Dance'i beğenerek izlemiş. Dizide en beğendiği bölüm ise The Flu Game – 97 finallerinin 5. maçı olmuş. "Genel olarak güncel şarkılar pek fazla playlistimde bulunmuyor. Bunun yerine daha çok eskileri keşfetmekten hoşlanıyorum" diye konuşan Karslı'nın bu yıl Spotify'da en çok dinlediği isim, Aşık Mahsuni olmuş. 2021'de öncelikli olarak Fifa 2021’in PS5 Edition’ını beklediğini söyleyerek sözlerine şöyle sonlandırıyor: "Önümüzdeki hafta çıkıyor sanırım. Çıkar çıkmaz PS5 almayı planlıyorum. Sonrasında ise Facebook veya OPPO’nun AR gözlüklerini bekleyeceğim."

Serinin diğer söyleşilerine buradan ulaşabilirsiniz!

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.