Paribu CEO'su Yasin Oral, "Paribu'nun günlük 1 milyon kullanıcısı ve 300 milyon TL işlem hacmi bulunuyor"

Paribu CEO'su Yasin Oral, "Yarının dünyasında başrol Bitcoin'in mi?" sunumuyla sahnedeydi. 
Paribu CEO'su Yasin Oral,

Yılın son Webrazzi konferansı Webrazzi Fintech 2020, bugün tıpkı Webrazzi Summit 2020 gibi online olarak gerçekleşiyor. Dijital bankacılıktan kripto paralara, bankacılığın geleceğinden açık bankacılığa, ödeme servis sağlayıcılarından yeni nesil ticarete kadar pek çok konunun gündemimizde olduğu konferansımızda, Paribu CEO'su Yasin Oral, "Yarının dünyasında başrol Bitcoin'in mi?" sunumuyla sahnedeydi. 

Günlük 1 milyon kullanıcı, 300 milyon TL işlem hacmi

Paribu 2017 yılında hayatımıza girmiş bir sistem ve kimsenin müdahalesi olmadan bugüne kadar geldi ve hala düzgün bir şekilde faaliyet göstermeye devam ediyor. Bitcoin'in bugün hala tam olarak kabul edilip edilmediği anlaşılamamış olsa da Paribu bu işin ilklerinden biri. Platformun 1 milyon günlük kullanıcısı ve günlük 300 milyon TL işlem hacmi bulunuyor. 

Yasin Oral, kripto para işini sadeleştirmenin ve geniş bir kitleye ulaştırmanın ciddi bir emek olduğunu ve bu sebepten oldukça yoğun çalıştıklarını söyledi. Paribu'nun alım-satım platformu olmanın ötesine geçtiğinin altını çizen Yasin Oral, şirketin "fintech" değil de "techfin" olarak adlandırılması gerektiğini ve teknolojisinin finansal unsurlara kıyasla daha ön planda olduğunu açıkladı.

Paribu Card ile kripto varlıkları Visa'nın geçerli olduğu her yerde harcamak mümkün

Paribu, Visa ve Param ile iş birliği sonucu Paribu Card ürününü piyasaya sürdü. Bu ürün ile Visa'nın geçerli olduğu her yerde Paribu'daki varlıklar harcanabiliyor. Bunun ciddi bir olduğunun altını çizen Yasin Oral, bu geçiş konusunda Paribu'nun kullanıcılara yardımcı olduğunu söylüyor. Futbol kulüplerinin token'ları ile sisteme herkesin dahil olabildiğini; bunun sadece kişilerle sınırlı kalmadığını, kurum ve kuruluşların da Paribu'da kendine yer bulabildiğini açıklıyor. Kısacası, Paribu kanalı sunuyor ve ona aracılık ediyor.

Bağış konusu da Paribu'nun ilgisi dahilinde yer alıyor. Zira şirketin Ahbap, Unicef gibi kurumlarla anlaşmaları da bulunuyor. Yasin Oral, tüm sosyal yardımlaşma kuruluşlarının Paribu'yu rahat rahat kullanabilmesi için arayüzde yenilikler yaptıklarını da belirtiyor. 

Son dönemde gündemde olan 10 TL anlaşması ile Paribu, kullanıcının kripto paralara adaptasyonunu sağlamayı hedefliyor. Kullanıcı sisteme üye olduğunda 10 TL alıyor ve böylelikle hızlı bir şekilde sisteme adapte olabiliyor. Şu anda kampanyanın güzel gittiğini söyleyen Yasin Oral, bunu standart haline çevirmeyi düşündüklerini, aynı zamanda kısa bir süre sonra API servisi açmayı planladıklarını belirtiyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.