Numan Numan'a göre 2020'nin her şeye rağmen öğretici yanları vardı

Numan Numan, "2021'de online ve offline kombinasyonunda hangi teknolojilerin varlığını sağlamlaştırdığını görebileceğiz" diye konuşuyor.
Numan Numan'a göre 2020'nin her şeye rağmen öğretici yanları vardı

Türkiye İnternet tarihinde kurulan ilk risk sermayesi şirketi 212'nin kurucu ortaklarından biri olan Numan Numan, 2020'nin şirketleri için oldukça farklı bir yıl olduğunu söylüyor ve ekliyor: "Ekibimizi büyüttüğümüz, hızlı bir şekilde farklı çalışma şekilleri denediğimiz ve süreçlerimizi yeniden değerlendirdiğimiz faydalı inisiyatiflerimiz oldu. Her zaman çok kolay değildi, ama yeniliklere açık olmak için olabildiğince çaba gösterdik. Her şeye rağmen güzel ve öğretici geçti, diyebiliriz."

Ona göre her şeyin online'a taşındığı bu günlerde eğitim, sağlık, perakende gibi sektörlerde de alışkanlıklar değişti ve birçok yeni akım tahminiyle karşılaşıldı. "2021'de, dileriz ki normalleşme adımları ve fiziksel hayata dönmek için ilk çabalar gerçekleşmeye başlarken, online ve offline kombinasyonunda hangi teknolojilerin varlığını sağlamlaştırdığını görebileceğiz" diye konuşan Numan Numan, 2021'de gelişecek muhtemel alanları şöyle sıralıyor:

"Birçok konuya horizontal olarak katma değer katacağını düşündüğümüz yapay zeka, makine öğrenmesi gibi konular var. Bu gibi konuların gerçekten fayda yaratmak için kullanıldığı senaryoları görmek için sabırsızlanıyoruz. Tüm bunlar kadar önemli bir başka konu, 212 olarak üzerine en çok kafa yorduğumuz alanlardan da biridir, satış organizasyonu kurmak ve satış süreçlerinde hızlanmak. Hem portföyümüzdeki girişimler için, farklı yolları değerlendirmeye devam ediyoruz; hem de, bu alanda girişimlere fayda sağlamaya çalışan çözümleri mercek altına almaya çalışıyoruz."

Yukarıda da söylendiği gibi 212, ikinci fonunda bu öngörü doğrultusunda yatırım yapmaya başlamıştı. Bu fonun ilk yatırımı dijital tabela girişimi Ommasign olmuş, ardından Smart Message, Martı, MallIQ, Chooch, Meddy, App Samurai'ya yatırım yaptığını hatırlatalım.

Üç şey önemli...

Türkiye İnternet dünyasının deneyimli ismi, 2021'de girişimcilerin mutlaka bunları göz önünde bulundurması gereken üş şeyi şöyle sıralıyor: "Finansal planlamayı dikkatli bir risk değerlendirmesiyle yapmak, değişen müşteri önceliklerine ayak uydurmak ve ekip motivasyonunu yüksek tutmak."

"Online etkinliklerin daha da interaktif bir hale geldiğini görmeyi, sosyalleşmenin farklı boyutlarının dahil edildiği formatlarda bir araya gelebilmeyi umuyoruz" diye konuşan Numan Numan, ağlarındaki kişi ve kurumlarla farklı formatlarda bir araya gelmeye devam ettiklerini söylüyor ve ekliyor: "Zoom ve benzeri toplantılarda kullanmak için, masa üstü veya televizyona bağlanabilen, bilgisayar olmadan da çalışabilen bir konferans cihazı arayışındayım. Henüz istediğim fiyat-performans kalitesini bulamadım."

Bu sene en sevdiği yapımlar

Numan Numan bu sene en çok Netflix yapımlarını beğenmiş. Bu yapımlar arasında Social Dilemma, High Score, Bir Başkadır ve Dirk Gently's Holistic Detective Agency var. 

Serinin diğer söyleşilerine buradan ulaşabilirsiniz!

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.