Rollic, Onnect – Matching Puzzle oyununu 6 milyon dolara satın aldı

Faaliyetlerini Zynga şemsiyesi altında sürdüren Rollic tarafından aktarılan bilgilere göre CHEF Game Studio tarafından geliştirilen Onnect – Matching Puzzle oyununun tüm hakları 6 milyon dolar karşılığında satın alındı.
Rollic, Onnect – Matching Puzzle oyununu 6 milyon dolara satın aldı

Zynga'nın yerli oyun şirketi Rollic'in yüzde 80 hissesini 168 milyon dolara satın aldığını geçtiğimiz Ağustos ayında sizlere aktarmıştık. Bugün ise yenir haber ile karşımıza çıkan Rollic, yeni bir oyun satın aldığını duyurdu. Paylaşılan bilgilere göre Rollic, Onnect – Matching Puzzle oyununu satın aldı.

Faaliyetlerini Zynga şemsiyesi altında sürdüren Rollic tarafından aktarılan bilgilere göre CHEF Game Studio tarafından geliştirilen Onnect – Matching Puzzle oyununun tüm hakları 6 milyon dolar karşılığında satın alındı. Oyunun tüm hakları için 6 milyon dolar ödenirken, taraflar arasında yapılan anlaşma şartlarına bağlı olarak ileride 1 milyon dolar tutarında ek bir ödeme yapılması da söz konusu.

Hızla gelişen ve her platformda dikkat çekici, başarılı oyun deneyimleri üreten Türkiye oyun geliştirici topluluğunun bir parçası olmaktan gurur duyduklarını belirten Rollic Games Kurucusu ve CEO’su Burak Vardal, Onnect'in yenilikçi oyun tasarımına harika bir örnek olduğunu ve Rollic'in de oyunu tümüyle satın alarak bu başarının etrafında gelişimini sürdürecekleri için heyecanlı olduklarını da dile getirdi.

Hatırlatmak gerekirse Ankara’da yerleşik CHEF Game Studio tarafından geliştirilen Onnect oyununun yayıncılığını da Rollic üstlenmişti. İlerleyen dönemde Rollic’in kendi stüdyosunda geliştirilecek olan oyun, Rollic’in dünya çapında toplam 400 milyondan fazla indirilen ve sekiz tanesi ABD App Store’da ilk iki sıraya yükselmiş geniş oyun kataloğunun bir parçası olacak.

Bağlantı odaklı bir eşleştirme oyunu olan Onnect'te oyuncuların oyunda belirli bir süre içinde eşleşen kutuları bulup en fazla üç çizgiyle birbirine bağlaması gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.