Merve Atuk Toker: "Benimsediğimiz en önemli düşüncelerden biri yeni yeni filizlenmeye başlayanı yakalamak"

L'Oréal Türkiye'nin yeni Kurumsal Dijital Direktörü Merve Atuk Toker, şirketi tekno-güzellik konsepti etrafında geliştirdiği stratejilerle bir adım daha ileri taşıyacak.
Merve Atuk Toker:

L’Oréal Türkiye’de üst düzey bir atama gerçekleşti. 2014’ten bu yana L’Oréal Türkiye’de çeşitli rollerde çalışan Merve Atuk Toker, yeni dönemde Kurumsal Dijital Direktörü (CDO) görevine getirildiği açıklandı. Toker, bu görev kapsamında L’Oréal Türkiye’nin Tekno-Güzellik vizyonu doğrultusundaki dijitalleşme çalışmalarına rehberlik edecek.

Toker, kariyerine The Coca Cola Company ve Schwarzkopf Henkel’de başladı. 2014 yılında L’Oréal Türkiye Tüketici Ürünleri Divizyonu’na Pazarlama Müdürü olarak katıldı. Toker kozmetik sektörüne geçmesinin nedenini şöyle açıklıyor:

"Bunun en büyük sebeplerinden biri kozmetik sektörünün dinamiğinden ve tüketici etkileşiminden büyük keyif alıyor olmam diyebilirim. Kasım ayı itibari ile devraldığım CDO rolünün öncesinde, L’Oréal bünyesinde, farklı dağıtım kanalları aracılığıyla tüketicilerle ürünlerini buluşturan iş birimlerimizle, e-ticaret özelinde ve açık inovasyon süreçlerinde çok yakın çalışmak, kozmetik kategorisindeki deneyimimi FMCG’nin ötesinde daha çok daha holistik bir bakış açısı ile zenginleştirmem de önemli bir rol oynadı." Sonrasında ise Pazarlama ve Yeni İş Geliştirme Direktörü oldu. Merve Atuk Toker, son iki senedir yürüttüğü Ülke E-Ticaret Koordinasyonu görevinin yanı sıra Açık İnovasyon Projesi’nin liderliğini de üstlendi.

Şirkette dijital dönüşüm son altı yılda hızlandı

Toker, burada L’Oréal Türkiye'nin djital planlama stratejisini belirlenmesini ve Türkiye’deki start-up ekosistemi ile güçlü bağlar inşa ederek yenilikçi işbirlikleri gidilmesini sağladı. Çünkü şirket, geleceğin sınırsız kişiselleştirilmiş güzellik deneyimini yaratmak amacıyla mümkün olan her alanda teknolojiyi kullanmak olarak tanımlanan “Tekno-güzellik” konseptini en iyi işleyen şirketlerinden biri... Merve Atuk Toker konuyla ilgili şöyle konuşuyor:

Güzellik dikeyine odaklanan bir teknoloji şirketine dönüşme yolculuğuna devam ediyoruz. Sahip olduğumuz vizyon doğrultusunda, dijitalleşme çalışmalarına rehberlik ediyoruz. Her alanda sürekli bir dönüşüm yaşanan günümüzde, dijitalleşme çalışmalarına liderlik etmek üzere iş önceliklerimizi yenilikçilikle şekillendiriyoruz. Yaşanan büyük ve kapsamlı dönüşüme hızla uyum sağlamanın yanı sıra, yön veren şirket olma hedefimizle dönüşümün, bütün iş yapış şeklimizin özünde olmasını sağlıyoruz" diye konuşuyor.

L’Oréal’de benimsediğimiz en önemli düşüncelerden biri “yeni yeni filizlenmeye başlayanı yakalamaktır.” Bu felsefe, L’Oréal’in 2010 yılında başlattığı ve son 6 yılda artarak devam eden bir hızla sürdürdüğü dijital dönüşüm yolculuğunun da özünü ifade ediyor.

Tekno-Güzellik vizyonumuz doğrultusunda geleceğin sınır tanımayan güzellik deneyimini Türkiye’de de yaratmak adına tüketicilerimize sunduğumuz teknolojik deneyim ve servislerimizi hızla çeşitlendirmeye, kişiselleştirilmiş deneyimler, analizler, öneriler sunan servis ve ürünleri tüketicimizle buluşturmaya devam edeceğiz. Bunu yaparken de data odaklı pazarlamadan kişi ve toplum odaklı pazarlamaya geçerek tüketicilerimizle daha anlamlı ve derin ilişkiler kurmak her zamanki gibi önceliğimiz olacak.

L’Oréal Türkiye, Açık İnovasyon birimi olan 7 ülkeden biri

L'Oréal, arttırılmış gerçeklik ve yapay zeka üzerine odaklanan bir start-up olan Modiface’in satın alarak teknoloji ve yeni fikirlere verdiği önemi göstermişti. Buna bağlı şirket, ARGE yatırımlarınıgüzellik deneyimini, arttırılmış gerçeklik, yapay zeka ve sesli komut teknolojileri ile yaratmaya odaklandı. Bu doğrultuda da global gücümüzün yanı sıra teknoloji start-upları, kuluçka ve hızlandırma merkezleri ile yaptığı çalışmalarla da teknolojiyi işin kalbinde tutmayı ve kendini yenilemeyi sürdürecek. L’Oréal Türkiye, L’Oréal dünyasında Açık İnovasyon birimi olan 7 ülkeden biri. 

"Önümüzdeki dönemde çalışmalarımız, Tekno-Güzellik vizyonumuz ve bunun etrafında şekillenen ve yukarıda detaylarını belirttiğim stratejiler doğrultusunda devam edecek" diyen Toker sözlerine şöyle son veriyor: "Tabii ki e-ticarette büyümeye devam etmek adına bugüne kadar yaptıklarımızı daha da iyi yapmak için odaklanmaya, e-ticarette yeni modeller denemeye, tüketicilerimizle anlamlı ve derin bağlar kurmak için yeni içerikler, formatlar ve kanallar geliştirmeye, her alanda yeniliklere öncülük etmeye, digital servislerle güzellik deneyimini eşşiz kılmak ve kişiselleştirmek için çalışmaya ve en önemlisi bütün bunları yaparken hep tüketiciyi merkezde tutmaya devam edeceğiz."

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.