Berberler için yazılım üreten Squire, 59 milyon dolar yatırım aldı

Berberler için yazılım üreten bir girişim olarak faaliyet gösteren Squire, Iconiq Capital liderliğindeki yatırım turunda 59 milyon dolar yatırım aldı.
Berberler için yazılım üreten Squire, 59 milyon dolar yatırım aldı

Berberler için yazılım üreten bir girişim olarak faaliyet gösteren Squire, Iconiq Capital liderliğindeki yatırım turunda 59 milyon dolar yatırım aldı. Haziran ayında 85 milyon değerinde olan Squire'ın değerlemesi, yeni yatırımla birlikte 250 milyon dolara ulaştı. Şirkete yatırım yapan şirketler arasında Tiger Global ve Trinity Ventures yer aldı. 

Dave Salvant ve Songe LaRon tarafından 2016 yılında kurulan girişim, bağımsız işletmeler için berber yönetim aracı olarak faaliyet gösteriyor. Squire, işletmelerin randevu planlamasına, sadakat programları sunmasına, temassız ve nakitsiz ödeme almasına olanak tanıyor. Ekip, berber operasyonlarının diğer birçok küçük işletme türünden daha karmaşık olduğunu iddia ediyor, çünkü birden fazla taraf işlem yapıyor, ayrıca müşteriler tek bir hizmet içinde farklı berberlerden farklı hizmetleri de inceleyebiliyor. Kafa karıştırıcı işlemleri yönetme konusunda ise Squire devreye giriyor. 

Covid-19, küçük ve orta ölçekli işletme sahiplerinin geçim kaynaklarını tehdit ederek, zor zamanlardan geçmeleri için kredi veya finansman sağlamalarını zorlaştırdı. Salvant, Squire'ın bu işletme sahipleri için bir hizmet olarak bankacılık özelliği oluşturmak amacıyla 15 milyon dolarlık borç finansmanı aldığını söylüyor. Salvant, bu sektörün geleneksel finans kurumları tarafından yetersiz hizmet gördüğünü ve bunu değiştirmek istediklerini söylüyor.

Squire, Avustralya, Kanada ve Birleşik Krallık dahil olmak üzere yeni pazarlara açılmayı planlıyor. Toplanan sermayenin çoğu, yeni satış ve pazarlama uzmanlarını işe almaya gidecek. Girişim şu anda 100 kişilik ekibiyle faaliyet gösteriyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.