Kiralık villa sektörü, bir önceki yıla göre yüzde 235 büyüyerek 1,6 milyar TL’lik ciro hacmine ulaştı

TatildeKirala.com’un Google Trends verilerini baz alarak paylaştığı bilgiye göre kiralık villa arama hacmi 2020 yılında bir önceki yıla göre yüzde 235 büyüdü.
Kiralık villa sektörü, bir önceki yıla göre yüzde 235 büyüyerek 1,6 milyar TL’lik ciro hacmine ulaştı

2020 yılında Covid-19 salgını sebebiyle TÜİK’in paylaştığı verilere göre, Türkiye turizm sektöründe yüzde 70’lik bir gelir kaybı yaşanırken; ev, tekne ve villa kiralama platformu TatildeKirala.com’un Google Trends verilerini baz alarak paylaştığı bilgiye göre kiralık villa arama hacmi 2020 yılında bir önceki yıla göre yüzde 235 büyüdü.

Google Trends verilerine göre 2019 yılında bir önceki yıla göre yüzde 35 büyüyen kiralık villa aramalarının Covid-19 salgını sonrasında yüzde 235 gibi dramatik bir oranda büyümesinin temel sebebini ise mayıs ayında alınan kararlar neticesinde izole tatil arayışının mecburi hale gelmesiyle açıklamak mümkün.

Sektörün cirosu 1,6 milyar TL’ye ulaştı

Türkiye turizm sektörü içerisinde en büyük alternatif konaklama dikeyi olan kısa dönemli villa kiralama sektörünün yaklaşık 30 yıldır uygulanan bir model olduğunu ve son 3 senede hem arz hem de talep tarafında çok önemli bir yükseliş trendi olduğunu belirten TatildeKirala.com CEO’su Ruşen Mat, 2020 yılında evlerin doluluk oranlarına ve ortalama gecelik fiyatlarına göre pazar büyüklüğünü analiz ettiklerinde sektörün toplamda 1,6 milyar TL’ye ulaşan bir ciro ürettiğini belirtti.

TatildeKirala.com, 2020’de yüzde 200 büyüdü

2020 yılında 3,5 milyondan fazla ziyaretçi ağırlayan TatildeKirala.com üzerinden gerçekleşen rezervasyon talebi toplamı bir önceki yıla göre yüzde 370’lik artışla 155 milyon TL’yi aşarken, toplam ciro büyümesi yüzde 200, rezervasyon adedi büyümesi ise yüzde 170 seviyesinde gerçekleşti.

Bir önceki yıla göre yüzde 175 büyüyen misafirlerin yüzde 96’sı ise villa tatilinden memnun kaldıklarını ve sonraki yıllarda da mutlaka tatil yaparken villa alternatifini yeniden değerlendireceklerini belirttiklerinden pandemi etkisiyle oluşan trendin önümüzdeki yıllarda da artarak devam edeceğini söylemek mümkün.

İlan sayısında yüzde 55 artış

İlan sayısını bir önceki yıla göre yüzde 55 arttırarak 3 bin 700’ün üzerinde farklı ev, villa ve tekneyi ziyaretçileriyle buluşturan Tatildekirala.com, ilan veren sayısını da bir önceki yıla göre yüzde 80 artırdı ve 2020 yılında 20’nin üzerinde farklı ilde ve 47 farklı ilçede rezervasyon aldı. Kısa dönemli kiralama sektörüne ilginin artmasıyla birlikte önümüzdeki yıllarda emlak sektöründen bu alana geçişin hızlanmasını ve bu sebeple de hem ilan veren sayısında hem de ilan sayısında çok daha dramatik büyümeler beklediğini belirten TatildeKirala.com ekibi, ilan verenlerle kurdukları iletişimin başarılarındaki en kritik rolü oynadığını ve 2021 yılında bu alana daha büyük yatırımlar yapacaklarını belirtti.

TatildeKirala.com, dönüşüm odaklı organik trafiğini bir önceki yıla göre yüzde 700 büyüttü. SEO takip ve analiz aracı SEMrush verilerine göre global rakibi Airbnb’ye göre Türkiye pazarında 5 kat daha fazla organik trafik alan TatildeKirala.com önümüzdeki yıllarda bu farkı çok daha fazla açmayı hedefliyor. 

TatildeKirala.com üzerinden gerçekleşen rezervasyonlarda misafirlerin en çok tercih ettikleri 5 lokasyon sırasıyla Kalkan, Fethiye, Bodrum, Belek ve Sapanca olurken, en çok tercih edilen villa tipleri ise özel havuzlu ve 2 ve üzeri yatak odasına sahip villalar oldu. Misafirlerin yüzde 65’i konaklamak için villa tercihinde bulunurken yüzde 35’i ise daha ekonomik olan daire tipi mülklerde konaklamayı tercih etti.

Kısa bir süre önce şu ana kadarki en büyük yatırım turunu başlatan TatildeKirala.com’un global ve lokal birçok turizm devi ile yatırım süreçleri için görüşmeler yaptığını ve birkaç ay içerisinde yatırım turunu kapatarak bu haberi de duyuracaklarını paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.