Insha Ventures'tan bankalar için uzaktan hesap açma servisi: KimlikBasit

insha Ventures, KimlikBasit ile finansal kuruluşlar için gerekli “kimlik tespiti” ve “sözleşme” süreçlerinin fiziki olarak yürütülmesi zorunluluğunu ortadan kaldırıyor. 
Insha Ventures'tan bankalar için uzaktan hesap açma servisi: KimlikBasit

Albaraka Türk tarafından kurulan Insha Ventures, yeni servislerle yoluna devam ediyor. KimlikBasit isimli teknolojisini duyuran Insha Ventures, özellikle finansal kuruluşlar için gerekli “kimlik tespiti” ve “sözleşme” süreçlerinin fiziki olarak yürütülmesinin alternatifi olmak istiyor. 

Pandemi döneminde finans ve bankacılık sektöründe fiziksel işlemlerin yerini olabildiğince dijitale bıraktığına hep birlikte şahit olduk.  Kimlik tespiti ve sözleşmelerin de dijitale taşınması, kullanıcıların sektörde uçtan uca dijital bir deneyim yaşamasını sağlayabilir. Tabii tüm bu süreçte Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) payı büyük.

BDDK'nın bir süre önce taslağını yayımladığı ve 1 Ocak 2021'de yürürlüğe girecek olan yeni tebliği kapsamında bankalar ve finansal kuruluşlar bundan böyle uzaktan müşteri edinebilecek. Bu sayede finansal hizmet veren kuruluşlar için müşteri edinim aşamalarındaki “Kimlik Tespiti” ve “Sözleşme” süreçlerinin fiziki olarak yürütülmesi zorunluluğu da ortadan kalkıyor. Bu da finans ve bankacılık kuruluşlarının dijital olarak müşteri kazanmasının yolunu açıyor. 

Gelelim insha Ventures’un sunduğu KimlikBasit sisteminin fayda ve detaylarına. KimlikBasit, pandemi döneminde potansiyel müşteriler ile finansal hizmet veren kuruluşlar arasındaki fiziksel teması ortadan kaldırıyor. Böylece müşteri olma sürecinin dijital ortamda tamamen uzaktan yürütülmesini sağlıyor. KimlikBasit ile operasyon yükünün yanı sıra kâğıt, posta ve kurye masrafı gibi maliyetlerin de ortadan kalktığını söyleyelim.

Almanya pazarındaki dijital deneyim Türkiye'de

Insha Ventures'un, halihazırda Almanya’da bulunan dijital bankacılık hizmeti insha’nın müşteri kabul süreçlerinde kullandığı sistemi KimlikBasit markasıyla Türkiye’de uygulanmaya başlayacak olan yeniliğe adapte etiğini söyleyelim. KimlikBasit, yenilikçi sistemde müşteri olmak isteyenlerin dijital kanallar içinden bir çağrı merkezi temsilcisiyle görüntülü görüşme gerçekleştirmesini sağlayacak.

Müşteriyle iletişim kuran doğrulama personeli, müşterinin kimliğini veya pasaportunu göstermesini ve kendisini doğrulmasını isteyecek. Hesap açma sürecinde NFS ve OCR gibi gelişmiş teknolojilerin de kullanılacağını belirtelim. Bu süreçlerden sonra gerçekleşecek onay ile banka şubesine gitmeye gerek kalmadan hesap açma ve imzalı finansal işlemler gerçekleştirilecek. 

KimlikBasit’in büyük bir enerji ve ekip ruhuyla yola çıkacağını belirten Insha Ventures CEO’su Yakup Sezer sözlerine şöyle devam etti:

“Uzaktan Müşteri Edinimi süreçlerinin yasal zemine ulaşması ile finans sektörü yeni yıl itibariyle bambaşka bir müşteri edinimi deneyimine kucak açıyor. 3 yıl önce Almanya’da başlayan insha yolculuğumuzda bugüne kadar 200.000’den fazla müşteri doğrulama süreci yaşadık. Şimdi bu eşsiz deneyimi ve teknolojik altyapımızı Türkiye’ye taşıma vakti. KimlikBasit, BDDK Uzaktan Müşteri Edinimi tebliğine tam uyumu ile iş ortaklarımızın tüm KYC yükünü sırtlamaya hazır.” 

insha Ventures'un Fintech girişim kurucusu olarak 2020 yılı Ağustos ayında faaliyetlerine başlayacağını sizlere Temmuz ayında aktarmıştık. Dün gerçekleşen canlı yayında ise webrazzi kurucusu ve CEO'su Arda Kutsal, insha Ventures'un detaylarını Albaraka Türk Katılım Bankası CEO'su Melikşah Utku ile konuştu. Finansal teknolojilere odaklanan Insha Ventures, Avrupa'daki dijital müşteri edinimi tecrübesinden elde ettiği kazanımları Türkiye'deki kullanıcılarla buluşturmaya hazır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.