Canlı yayın satışları önümüzdeki dönemde online satışları daha da artırabilir

Influencer'lar ile başlayan canlı yayın satışlarına ilgi ülkeye göre değişmekle birlikte ürün ve perakendecilere erişimi kolaylaştırması açısından önümüzdeki dönemde daha yoğun kullanılabilir.
Canlı yayın satışları önümüzdeki dönemde online satışları daha da artırabilir

Perakendede geçtiğimiz ayın indirim döneminde yaşanan canlılığı dışarıda bıraktığımızda 2020'nin gelir ve büyüme açısından çok olumlu bir yıl olmadığı açık. Global olarak da yaşanan daralma tahmini Forrester'ın Nisan ayındaki açıklamalarına göre market dışı harcamalar için %20, toplamda ise %10 seviyesindeydi, farklı kaynaklar Kasım ayında market dışı harcamalar için daralma beklentisini yaklaşık %15-16 olarak belirtmekte - e-ticaretten gelen satışlarda da çok oynama olmayacağı öngörülmekte. 

Siber Pazartesi'nin beklenenden daha çok online satış geliri getirmesi, Black Friday/ Muhteşem Cuma satışlarının yine yoğun olması e-ticaret satışlarıyla ilgili öngörülerde çok oynama olmayacağı düşünülse de salgının online tarafta büyüme yaratacağını düşünmekteyiz. Yüz yüze mağazalardan alışveriş yapan bir çoğunluk hala olmakla birlikte global ölçekte AVM ve mağaza kapanışları, konkordato ilanları ya da kayyum atamaları ile market dışı perakendede krizler olduğu açık. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.