Otonom tır girişimi Locomation, ScaleX Ventures’ın da dahil olduğu yeni yatırım turunu tamamladı

Bugün paylaşılan bilgilere göre Tekin Meriçli ve Çetin Meriçli tarafından Pittsburgh'da kurulan otonom tır girişimi Locomation, yatırım aldı.
Otonom tır girişimi Locomation, ScaleX Ventures’ın da dahil olduğu yeni yatırım turunu tamamladı

Otomotiv sektörünün geleceği olarak görülen otonom sürüş teknolojileri sadece otomobiller için değil tırlar için de kullanılıyor. Bugün paylaşılan bilgilere göre Tekin Meriçli ve Çetin Meriçli tarafından Pittsburgh'da kurulan otonom tır girişimi Locomation, yatırım aldı.

Paylaşılan bilgilere göre Locomation, ScaleX Ventures, SaaS Ventures, Homebrew, AV8 Ventures ve Plug & Play gibi 10'dan fazla global yatırımcının katıldığı yatırım turunu tamamladı. Locomation'ın ne kadar yatırım aldığı veya şirket değerlemesi ile ilgili bilgilerin paylaşılmadığını da ekleyelim.

2018 yılında da 5.5 milyon dolarlık tohum yatırım alan Locomation, “Autonomous Relay Convoy” (ARCTM) teknolojisi ile konvoy halinde giden iki tırın sadece bir tanesinde sürücü olmasına ve arkadaki tırın öndekini takip etmesi ile yolculuğun tamamlanmasına olanak sağlıyor.

Locomation ekibinin geliştirdiği bu teknoloji, tırların dahil olduğu tüm kazaları tamamen ortadan kaldırmayı hedeflerken, müşterileri için de yüksek seviyede bir maliyet verimliliği sağlıyor.

Otonom tırın geleceğin teknolojileri arasında yerini şimdiden almaya başladığını belirten ve konuya ilişkin değerlendirmede bulunan ScaleX Kurucu Ortağı Dilek Dayınlarlı, insansız otonom araçların uzun bir süre daha piyasaya çıkamayacağı geçiş döneminde, yarı otonom araçların kısa vadede yaygınlaşmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Bugün hemen hayata geçebilecek teknolojileri üreten Locomation ile otonom araç alanında yatırım yapan ilk Türk fon olmanın gururunu yaşadıklarını da paylaşan Dayınlarlı, kısa sürede dünyada adından söz ettirecek bir unicorn yaratmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Geçtiğimiz aylarda Wilson Logistics ile ticari otonom araç anlaşmasını gerçekleştiren Locomation ekibi, 2022  yılından başlamak üzere Wilson Logistics yönetimindeki minimum 1120 tırı, “Autonomous Relay Convoy” (ARCTM) teknolojisi ile donatacak.

Öte yandan NVIDIA ile de stratejik ortaklık anlaşması imzalayan Locomation, 2022’den başlayarak tırlarında NVIDIA DRIVE AGX Orin platformunu kullanacak. Saniyede 200 trilyondan fazla işlem yapabilen Orin, bir önceki nesil Xavier SoC platformundan yaklaşık 7 kat daha yüksek performansa sahip.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.