Rakamlarla 2020'de Papara

2020 yılında Papara'nın işlem hacmi 4 kat büyüdü. Kısa bir sürede hızlı büyüme gösteren Papara,  5,75 milyon hesap sahibine, 1 Milyon kart sahibine ulaştı.
Rakamlarla 2020'de Papara

Papara'nın 2021'in ilk çeyreğinde yurt dışına açılmayı planladığını daha önce sizlere aktarmıştık. Papara, bugün düzenlediği bir basın toplantısında 2021 yılında yatırım ve kredi ürünlerini sunmaya hazırlandığını duyurdu. Papara CEO’su Ahmed Faruk Karslı, 2021 yılında 200 milyon lira yatırım yapmayı planladıklarını belirtti. Karslı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

“Türkiye’de 2020 yılında en çok indirilen ve en yüksek skora sahip olan fintech uygulamasıyız. Kullanıcılarımıza çok yakında ilk olarak Türkiye, daha sonra da global hisse senedi piyasalarına erişim imkânı tanıyacağız. Kredi ihtiyacı olan kullanıcılarımız için bankalardan kendileri adına aldığımız en iyi teklifi iletecek ve tüm finansal ihtiyaçlarını Papara uygulamasında gidereceğiz. ”

Hisse senedi piyasalarına erişim 

Kullanıcılarının finansal işlemlerini ücretsiz ve anında gerçekleştirmesini sağlayan Papara, 2021 yılının ilk çeyreğinde kullanıcılarına hisse senedi piyasalarına erişim imkanı sunmayı planlıyor. Girişimin sunduğu birçok hizmette olduğu gibi hisse alım-satım işlemlerinde de işlem ücreti olmayacak.

Öne çıkan Papara rakamları 

Açıklanan rakamlara göre 2020 yılında Papara'nın işlem hacmi 4 kat büyüdü. Girişimin Ön ödemeli kart pazarındaki pazar payı ise yüzde 43,5’e ulaştı.

Karslı daha önce Webrazzi Summit'te Papara'nın 5.5 milyon kullanıcısı olduğunu açıklamıştı. Kısa bir sürede hızlı büyüme gösteren Papara,  5,75 milyon hesap sahibine, 1 Milyon kart sahibine ulaştı. Papara'nın Türkiye’deki uygulama marketlerinde skoru birinci sırada yer alıyor. Son üç ayda ise en çok indirilen 5 uygulama arasında bulunuyor. 

Papara uygulamasını her gün 10 binden fazla kullanıcının indirdiğini belirtelim. Papara'nın büyümeye yeni yatırımlarla devam edeceğini söylemek mümkün. Girişimin 2021 yatırım hedefi ise 200 milyon TL olarak öne çıkıyor. 

 Karslı Papara'nın sunduğu imkanları şöyle aktardı:

“Bugün 5,75 milyon kullanıcıya ulaştık. Kullanıcılarımızın büyük bir kısmının bir banka hesabı yok. Hiçbir işlem ücreti yansıtmadan para transferi, fatura ödeme, finans yönetimi gibi hizmetlerle beraber onları finansal ekosisteme kazandırarak finansal kapsayıcılığı ve okuryazarlığı artırmaya çalışıyoruz. EFT saatinden bağımsız, IBAN numarasına ihtiyaç duymadan 24 saat herkese ücretsiz para gönderebilme imkânı sağlıyoruz. Kullanıcılarımız adreslerine gönderdiğimiz ücretsiz kartlarla Türkiye’de ve dünyada ödeme yapabiliyor, dünyadaki bütün ATM’lerden para çekebiliyorlar. Çok yakında ilk olarak Türkiye, ardından da global hisse senedi piyasalarına erişim imkânı tanıyacağız.”

2021 sonunda 10 milyon kullanıcı hedefi

2021 yılında ödeme sistemleri alanında 200 milyon liralık yatırım yapmayı planladıklarını yineleyen Karslı, “Önümüzdeki yılın sonunda 10 milyon kullanıcıyı hedefliyoruz. 2023 yılının sonuna koyduğumuz hedefleri pandemi döneminde yakaladığımız ivme ile 2021 yılında tutturabiliriz” dedi.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.