Yemeksepeti Gel-Al sipariş özelliği ve yeni destek paketini duyurdu

Yemeksepeti, tek şubeli restoranlar için 20 milyon TL’lik mali destek paketini duyurdu. Şirket, ayrıca Gel-Al sipariş hizmetini komisyonsuz olarak hayata geçirdi.
Yemeksepeti Gel-Al sipariş özelliği ve yeni destek paketini duyurdu

Yemeksepeti, yeni kısıtlamalarla birlikte sadece paket servis ve Gel-Al siparişlerle müşterilerine hizmet verebilen restoranların finansal yüklerini hafifletmek amacıyla 20 Milyon TL’lik Destek Paketi’ni açıkladı.

Paket kapsamında restoranlara ayda bir yaptığı ödemeleri sıklaştıran Yemeksepeti, ödeme planını 15 günde bir olacak şekilde güncelledi. Buna ek olarak şirketin, kısıtlama dönemi boyunca listeleme ücretini kaldırdığını da belirtelim.

Gel-Al sipariş seçeneği

Yemeksepeti, kısıtlamalar çerçevesinde platforma Gel-Al sipariş seçeneğini de ekledi. Gel-Al sipariş seçeneği ile kullanıcılar siparişlerini Yemeksepeti üzerinden oluşturup, yemeklerini restorandan kendilerinin teslim alabilecek. Üstelik yemek sepeti Gel-Al siparişlerde 0 komisyon politikasıyla ilerleyecek. Şirketin, bu yeni uygulama ile restoranlara “0” maliyetli bir gelir kalemi yaratmayı hedeflediğini söyleyebiliriz. 

Ayrıca Yemeksepeti’ndeki Cüzdan uygulaması kullanılarak verilen siparişlerden de bu dönemde komisyon ücreti alınmayacak.

Sadece birlikte çalıştığı restoranların yanı sıra tüm sektörü desteklemek üzere harekete geçen şirket, sektör örgütlerinin geliştireceği projeleri de 2 milyon TL’lik bir fon ile destekleyecek.

Yemeksepeti CEO’su Nevzat Aydın konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

“Bireyler ve şirketler olarak zorlu bir dönemden geçiyoruz. Özellikle masa müşterilerine kapılarını kapatmak zorunda kalan küçük esnafın, yani mahalle restoranlarının yaşadığı sıkıntıların farkındayız ve her zaman olduğu gibi onların yanında olacağız. Bu zor dönemde onların işlerini büyütebilmek için gereken tüm yatırımları zaten yapıyoruz bunun yanında ‘Birlikte Daha Güçlüyüz’ destek paketi ile biz de finansal anlamda elimizi taşın altına koyduk. Bu zor dönemi birlikte atlatacağız.”

Şirket daha önceki kısıtlama döneminde de hayata geçirdiği program ve destek paketleriyle tekil restoranların finansal olarak ayakta kalmalarına destek olmuştu. Yemeksepeti'nin 35 binin üzerinde üye restoran ile 18 milyon kullanıcıya hizmet verdiğini düşündüğümüzde, Gel-Al sipariş özelliği ve destek paketinin yeme-içme sektörünü olumlu etkileyeceğini söyleyebiliriz.   

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.